Mancarea specifica locului este de obicei delicioasa, o adevarata surpriza pentru papilele tale gustative.
Atentie mare, insa. Ceea ce localnicii pot manca fara probleme, tie ti-ar putea fi mortal. Fie din necunostinta, fie pentru ca organismul tau nu este obisnuit cu anumite ingrediente. Iata cele mai periculoase mancaruri din lume, intr-o ordine aleatorie, in randurile de mai jos:
Pestele Fugu – Japonia
Cum sa mananci: Acest peste este de fapt o delicatesa in Japonia. Poate fi mancat prajit, brut (sashimi), fugu sake, fugu fiert sau cu miso.
Ce sa nu mananci: Ficatul si organele pestelui, deoarece contin o otrava mortala, tetrodotoxina.
Fapte: Pana la 44 de incidente fatale au fost raportate intre 1996 si 2006. De asemenea, in 2015, cinci barbati au murit, dupa ce au cerut in mod special sa manance ficat de Fugu.
Bullfrog (Broasca bou africana) – Namibia
Cum sa mananci: Africanii mananca toata broasca, nu numai picioarele.
Ce sa nu mananci: Broastele tinere sunt cele mai periculoase.
Sannakji – Peninsula Coreea
Cum sa mananci: Acest fruct de mare (un fel de caracatita) este foarte popular in Coreea si este consumat ca atare.
Ce sa nu mananci: Asigura-te ca mesteci bine. Ventuzele, care functioneaza cateva ore dupa ce caracatita a fost sacrificata, pot provoca sufocarea celui care le mananca.
Fapte: In medie, 6 persoane mor anual sufocate, atunci cand mananca Sannakji.
Blood Clams – China
Cum sa mananci: Doar daca este fiarta imediat ce este recoltata.
Ce sa nu mananci: Acest preparat faimos in China contine multe virusuri si bacterii care pot cauza hepatita A, E, febra tifoid si dizenterie.
Fapte: In 1988, mai mult de 300.000 de persoane au fost infectate si 31 au murit in Shanghai. Chiar si in prezent, aproximativ 15% dintre curajosii care incearca sa manance se infecteaza.
Posteaza comentariu