Bicicleta este unul dintre acele obiecte care îţi amintesc de perioada copilăriei. Fie că ştii sau nu să mergi pe bicicletă, în momentul în care ajungi în magazin cu intenţia de a cumpăra, vei fi copleşită de selecţia variată. Citeşte în continuare pentru a afla ce fel de bicicletă ţi se potriveşte, cum să o testezi şi cum să o achiziţionezi ieftin.
1. Ce tip de bicicletă să cumperi?
Gândeşte-te întâi ce nivel de experienţă ai şi apoi când şi cum vrei să o foloseşti. Dacă vrei doar să te plimbi cu ea prin parc, de exemplu, nu ai nevoie de o bicicletă cu multe viteze. Concentrează-te pe una cât mai uşoară şi care are cauciucuri mai subţiri. Acestea sunt create pentru teren drept şi o poziţie aerodinamică a corpului, deci nu ai nevoie de suspensii.
În cazul în care vrei o bicicletă pentru a face un traseu montan, alege una de munte (mountain bike). Aceasta are roţile puţin mai mici, cauciucurile sunt zimţate şi mai puternice tocmai pentru a nu aluneca în momentul în care mergi pe pământul umed sau în plan înclinat. Este recomandat să aibă şi suspensii pentru a rezista la şocuri.
2. Cât eşti dispusă să plăteşti pentru a-ţi cumpăra bicicleta?
Dacă bugetul tău este redus şi nu îţi poţi permite o bicicletă scumpă, poţi oricând să achiziţionezi una la mâna a doua sau să-ţi întrebi prietenii dacă nu au vreo bicicletă pe care nu o folosesc. Interesează-te înainte în detaliu dacă alegerea ta are sau nu defecţiuni majore.
3. Testează bicicleta înainte să o cumperi
Aşază-te pe şa. Stai confortabil? Ajungi cu uşurinţă la ghidon? Când stai pe şa, piciorul trebuie să fie întins perfect în momentul în care atingi pedala. Dacă piciorul nu e drept în această poziţie, ridică sau coboară şaua. Verifică dacă poţi mişca ghidonul cu uşurinţă. În cazul în care trebuie să faci o mişcare bruscă şi neplanificată, trebuie să poţi mişca rapid ghidonul. Testarea este absolut necesară înainte de achiziţionarea unei biciclete, întrucât, ulterior, poţi avea parte de dureri majore dacă nu stai confortabil.
4. Interesează-te care sunt accesoriile de care ai nevoie
În primul rând, siguranţa ta e cea mai importantă. Dacă îţi trebuie bicicleta pentru a o folosi pe trasee montane, cumpără-ţi şi cască, genunchiere, cotiere şi palmiere. Există oricând riscul de a aluneca, de exemplu. Aceste accesorii sunt vitale pentru a-ţi proteja întregul corp.
În al doilea rând, trebuie ţinut cont şi de siguranţa bicicletei tale. Intreabă la magazinele specializate care este cel mai bun sistem antifurt, ce tip de faruri sau de claxon trebuie să foloseşti etc.
5. Petrece mult timp în magazinele în care se vând biciclete
După cum ziceam şi mai sus, trebuie să testezi înainte bicicleta. Din acest motiv, nu este indicat să cumperi prima bicicletă pe care ai văzut-o. Există posibilitatea ca bicicleta pe care ai pus ochii să nu fie recomandată pentru înălţimea ta. Întreabă-l pe vânzător orice neclarităţi ai, încearcă mai multe tipuri şi mărimi de biciclete. Şi nu te duce într-un singur magazin de biciclete; fă-ţi timp să ceri şi o a doua părere înainte să achiţizionezi o bicicletă
© Copyright: depositphotos
Posteaza comentariu