Consumul de varză determină scăderea riscului de cancer de prostată, coloractal, plămâni, sân şi ovarian...
Varza este o sursă excelentă de vitamina C şi conţine cantităţi importante de fibre, mangan, folaţi, vitamina B şi acizi graşi omega-3.
Majoritatea substanţelor nutritive din varză lucrează asemănător antioxidanţilor, dezarmând radicalii liberi înainte să afecteze ADN-ul, membranele celulelor şi moleculele care conţin grăsimi, precum colesterolul. În plus, noile studii arată că fitonutrienţii din varză lucrează la niveluri mai ridicate, aceşti compuşi trimiţând semnale genelor să crească producţia enzimelor implicate în detoxifiere (acţiune prin care organismul elimină substanţele reziduale).
De asemenea, potrivit rezultatele celor mai recente studii, consumul de varză determină scăderea riscului de cancer de prostată, coloractal, plămâni, sân şi ovarian. Iată câteva motive pentru care reţetele pe bază de varză nu trebuie să lipsească de pe masa ta.
Îmbunătăţeşte sănătatea gastrointestinală
Studii recente au arătat că varza şi celelalte legume crucifere ajută la prevenirea cancerului de colon.
Indicat în tratarea ulcerului peptic
Sucul de varză a fost mult timp analizat, remarcându-se astfel că este eficient în tratarea ulcerului peptic. Potrivit unui studiu, un litru de suc proaspăt în fiecare zi, băut în doze diferite, duce la tratarea totală a ulcerului în 10 zile.
Previne afecţiunile cardiovasculare
Consumul legumelor crucifere reduce riscul de cancer, mai ales cel de plămâni, colon, sân, ovare şi vezica urinară. Cele mai recente studii arată că varza este indicată în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, deoarece ajută la scăderea colesterolului rău LDL.
Varza roşie protejează împotriva maladiei Alzheimer
În cazul persoanelor care suferă de Alzheimer, creşterea producţiei şi depozitarea unei proteine numite beta-amiloid conduce la lezarea celulelor creierului şi moartea acestora din cauza stresului oxidativ. Polifenolii care se găsesc din abundenţă în varza roşie pot proteja celulele creierului de afecţiunea cauzată de proteina beta-amiloid, susţine un studiu publicat în revista Tehnologia şi Ştiinţa Alimentelor.
Comentarii (1)
Cind baiatul meu avea 3 ani a facut astm bronsic.Orice tratament incercam,eșua(mai ales ca era pe vremea lui Ceaușescu si optiunile erau minime).O prietena m-a invatat sa iau 3 foi de varza alba,sa le bat cu batatorul de usturoi,sa le incalzesc la flacara de la aragaz si sa-i pun pe piept.Deasupra un prosop.sa stea sa cel putin 3 ore.In 3 -4 saptamini am scapat de probleme.Incercati!Sanatate!
Posteaza comentariu