7. Ananasul
Este un fruct foarte bogat în vitaminele C și B1 și are un conținut ridicat de potasiu și mangan, pe lângă alți nutrienți care împiedică apariția infecțiilor în organism.
8. Somonul
Carnea somonului este foarte bogată în acizi grași Omega 3 care joacă un rol foarte important în apariția și dezvoltarea bolilor cardiovasculare, artritrei sau cancerului.
9. Supa de măduvă de oase
Este foarte bogată în nutrienți pe care organismul îi poate înmagazina ușor: calciu, magneziu, fosfor, siliciu. Datorită unor compuși cum este glucozamina poate contribui la reducerea inflamațiilor din corp și a durerilor articulare.
10. Nucile
Sunt foarte bogate în substanțe minerale cu rol în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2. De asemenea are un conținut ridicat de acizi grași Omega 3.
11. Uleiul de cocos presat la rece
Datorită conținutul foarte mare compuși antiinflamatori, uleiul de cocos este folosit cu succes în tratarea afecțiunilor inflamatorii și a artritei.
12. Semințele de chia
Foarte bogate în acizi grași Omega 3 și Omega 6, semințele de chia sunt recunoscute pentru abilitatea rol de a calma afecțiunile inflamatorii, de a regla nivelul colesterolului și de a asigura o bună funcționare a inimii.
13. Semințele de in
Sunt o sursă foarte de bună de acizi grași Omega 3 și conțin foarte mulți antioxidanți, fiind foarte utile în combaterea îmbătrânirii celulare și în menținerea echilibrului hormonal.
14. Turmeric
Curcuma, unul dintre compușii principali prezenți în turmeric, este un excelent agent antiinflamator. Un studiu independent a scos în evidență faptul că turmericul are un efect antiinflamator mult mai puternic decât cel al aspirinei și a ibuprofenului.
15. Ghimbirul
Indiferent dacă este folosit proaspăt sau uscat, sub formă de pudră, ghimbirul este un excelent sprijin pentru sistemul imunitar și este folosit în medicina ayurvedică pentru îndepărtarea toxinelor din corp.
Posteaza comentariu