Top 10 mituri despre mâncare. De unde provin anumite alimente?



6. Sandwich

Mit: Sandwich-ul este englezesc. John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, continuă să primească recunoaștere pentru celebrul preparat, doar pentru că s-a gândit să introducă o bucată de carne și de brânză între două felii de pâine.

Este poate cel mai cunoscut mit gastronomic cosntruit în jurul unui fel de mâncare consumat în lumea civilizată cu mai bine de 1.000 de ani înaintea nașterii celebrului conte.

7. Rulouri cu sushi

Mit: Japonezii nu se ating de altceva. Majoritatea occidentalilor chiar cred asta.

Contrar așteptărilor, rulourile cu sushi nu sunt nici pe departe atât de populare în Japonia precum în alte țări care încearcă să imite cultura japoneză.

Mai mult decât atât, mai puțin de o treime dintre japonezi afirmă că mănâncă rulouri cu sushi maxim de două ori pe lună. Majoritatea îl consideră un preparat de ocazie.

8. Patiseria daneză

Mit: Patiseria daneză este daneză. Deși numele spune totul despre origine în cazul acesta, se pare că vienezii sunt cei care au rafinat și au dat forma actuală delicioaselor deserturi daneze.

9.
Paste


Mit: Pastele au fost făcute prima dată în Italia. Pastele sunt sinonimul Italiei și înseamnă peste 65% din meniul unui restaurant italian. Chiar și așa, istoria spune altceva.

Unii istorici afirmă că chinezii au mâncat pentru prima dată paste sub formă de spaghete acum mai bine de 7.000 de ani. Alții afirmă că libanezii sunt responsabili de inventarea pastelor cunoscute astăzi ca macaroane.

10. Prăjitura cu răvaș

Mit: Prăjiturile cu răvaj sunt profeții chinezești. Deserturile delicioase prezente la finalul oricărei cine servite la un restaurant local chinezesc nu s-au născut deloc în China, ci în Japonia.

În ciuda moștenirii japoneze, restaurantele chinezești vor continua să își surprindă oaspeții cu surprizele dulci.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod