Ulimul pas este cel în care are loc toată magia - tăițeii albaștri se vor transforma în roz, violet sau mov. Ia o limetă sau o lămâie și stoarce-o acolo unde vrei ca tăițeii să devină roz. Privește cum aceștia își schimbă instantaneu culoarea!
Cum e posibil? Ei bine, este o chimie naturală: varza roșie conține un pigment, numit anthocianin, care schimbă culoarea la contactul cu o substanță acidă sau alcalină. Acesta face practic din varza roșie un indicator care îți spune dacă ceva e acid sau alcalin, scrie The Indigo Kitchen.
Când pui câteva bucăți de varză roșie în apă și le lași la foc, aceasta va căpăta o nunață albastră.
În schimb, dacă vrei ca tăițeii roșii să devină albaștri, trebuie să adaugi ceva alcalin pe ei, cum ar fi puțin bicarbonat de sodiu. Toate ideile de care ai nevoie pentru a face şi tu acest experiment de chimie alimentară le găsești în aceste imagini și pe blogul The Indigo Kitchen. Enjoy!
Comentarii (1)
In limba romana exista cuvantul TENDINTA, pe care niste snobi - si snobismul nu e un semn de inteligenta, dimpotriva - il evita preferand folosirea unui barbarism dupa moda preluarii din l. engleza...
Posteaza comentariu