Iniţial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a cărnii şi peştelui. Această metodă de conservare a peştelui întreg face ca propriile enzime ale peştelui să genereze o aromă puternică.
Astăzi a devenit un fel de mâncare care a cucerit toată lumea. O gustare rapidă, un praz sănătos sau o cină uşoară, la restaurant sau în localuri tip fast-food, acasă sau la birou, la întâlniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal în orice context.
De ce este considerat un preparat sănătos?
Potrivit specialiştilor de la My Sushi există cel puţin 10 motive pentru să mănânci cât mai mult sushi:
1. Are cantităţi scăzute de colesterol. Elementele componente ale sushi sunt slab calorice: în general orez fiert şi peşte crud.
2. Nori, alga marina comestibilă, conţine iod, magneziu, calciu şi fier.
3. Wasabi (un fel de hrean al japonezilor) are proprietăţi puternice digestive şi antioxidante.
Posteaza comentariu