În opinia specialistului citat, o balanţă corectă între grăsimi şi carbohidraţi conduce la stabilirea unui echilibru bun pentru sănătate, întrucât 35% din calorii trebuie să provină din grăsimi.
Standardele actuale promovate de medici prevăd că bărbaţii trebuie să consume cel mult 30 de grame de grăsimi pe zi, iar femeile doar 20 de grame, arată cotidianul britanic.
Grăsimile saturate provin de regulă din produsele de origine animală, precum unt, brânză şi carne.
Anul trecut, autorităţile medicale britanice au atras atenţia asupra pericolului reprezentat de carbohidraţi. "O dietă bogată în carbohidraţi este asociată cu un risc mai mare de deces. Consumul crescut de grăsimi, inclusiv de grăsimi saturate, este însă asociat cu un nivel mai mic de mortalitate", a declarat Dr Mahshid Dehghan.
Dieta are însă un impact redus asupra riscului de deces provocat de cauze cardiace şi un efect mai mare în cazul altor factori mortali, precum cancerul, demenţa şi bolile respiratorii.
Dr Aseem Malhotra consideră că a venit momentul pentru o răsturnare completă a perspectivei asupra dietei şi pentru renunţarea la "demonizarea grăsimilor". "Cu cât mai repede vom face asta, cu atât mai repede vom reduce răspândirea obezităţii şi a diabetului, dar vom începe să întărim şi sănătatea", a spus specialistul citat.
Foto: Depositphotos
Posteaza comentariu