Slăbeşte rapid: 5 trucuri ca să-ţi controlezi pofta pentru dulciuri

Nu ai cum să le elimini total, dar poţi să faci alegeri mai puţin nocive şi să le consumi doar ocazional. Descoperă cum să-ţi controlezi pofta de dulce!

Îţi este greu să rezişti tentaţiilor dulci din supermarket? Reţine că o cantitate exagerată de zahăr dăunează foarte tare organismului, iar aceste dulciuri au tone de zahăr, aditivi de tot soiul, făină albă rafinată şi grăsimi rele. Un motiv suficient pentru a nu le consuma cu regularitate, ci doar ca să-ţi potoleşti din când în când pofta şi să conştientizezi în acelaşi timp că nu aduc niciun beneficiu pentru organismul tău. Din contră, aceste dulciuri rafinate produc dezechilibre dezastuoase în timp dacă sunt consumate frecvent şi în cantităţi mari.



Aşadar este cazul să rezişti în faţa lor, să găseşti alternative sănătoase şi să apelezi doar ocazional la sursele de zahăr rafinat din comerţ. Iată cele mai bune trucuri ca să limitezi consumul de dulciuri rafinate şi să-ţi controlezi pofta de dulciuri:

1. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu fructele proaspete

După masa de prânz când te loveşte o poftă de dulce este de preferat să optezi pentru fructele proaspete. Dacă le păstrezi la frigider vei avea parte de o gustare răcoritoare şi hrănitoare.


2.
Nu păstra în sertarul de la muncă numai dulciuri rafinate


Nu spune nimeni să renunţi definitiv la dulciurile din comerţ, ci doar să faci alegerile cele mai puţin nocive şi să le consumi ocazional.

3. În loc de ciocolată cu lapte alege ciocolata neagră

Chiar dacă la început nu vei fi deloc încântată de această variantă care nu conţine atât de mult zahăr şi este uşor amăruie, în timp vei învăţa să o apreciezi. În plus, fiind uşor amăruie nu vei fi tentată să mănânci prea multă ciocolată.
Datorită conţinutului ridicat în cacao (peste 70%), ciocolata neagră îţi protejează inima şi conferă energie.


4. Ţine în sertarul de la birou fructe deshidratate

Stafidele, caisele, prunele, smochinele, curmalele, merişoarele sunt câteva dintre opţiunile pe care trebuie să le ţii la îndemână, fie în sertarul de la muncă, fie în poşetă. Astfel, atunci când ai poftă de dulce poţi să apelezi la aceste fructe deshidratate.


5. Gustă din dulciurile la care pofteşti

E o diferenţă mare între a gusta şi a consuma tot produsul respectiv.
Atunci când pofteşti la ceva dulce este de preferat să guşti din acel desert, după care să consumi un pahar mare de apă şi să-ţi concentrezi atenţia asupra altei activităţi.