Semne ale deficienței de proteine pe care ți le dă corpul
1. Anxietate și stări de spirit schimbătoare
Aminoacizii din proteine reprezintă baza construcției pentru aproape orice din organismul uman. Sunt incluși și mesagerii chimici din creier sau neurotransmițătorii. Sinteza aminoacizilor produce dopamină și serotonină, cele două substanțe chimice din creier responsabile pentru memorie și fericire.
2. Nivel ridicat al colesterolului
Lipsa proteinelor din organism este adesea suplimentată cu alimente încărcate cu carbohidrați sau grăsimi. Iar nivelul de zahăr din sânge are de suferit, așa că ajungem să ne dorim gustări dulci. Rezultatul final este reprezentat de inflamații și dezechilibre hormonale, ambele ducând la niveluri mai ridicate ale colesterolului rău.
3. Probleme gastrointestinale
Metabolismul și digestia sănătoasă necesită mulți aminoacizi. Atunci când nu este posibil, intestinul uman produce mai puține enzime și sunt reduse contracțiile necesare pentru digestie și excreție.
4. Ciclu menstrual neregulat
Dietele cu un conținut scăzut de proteine, cu un conținut ridicat de zahăr sau carbohidrați pot duce la creșterea rezistenței la insulină, oboseală, inflamații, creștere în greutate, care perturbă echilibrul delicat al hormonilor feminini necesari pentru a susține un ciclu menstrual regulat.
5. Neregularități ale somnului
Există atât de multe motive pentru care poți dormi prost, dar există unul care nu este luat adesea în calcul - aportul inadecvat de proteine. Efectele nivelului scăzut de proteine asupra somnului sunt sistematice și, de obicei, urmează una dintre cele două direcții de acțiune. În primul rând, carbohidrații iau locul proteinelor, iar carbohidrații reduc cantitatea de insulină necesară pentru a echilibra nivelurile de zahăr din sânge. Sau se poate ca deficitul tău de proteine să ducă la o creștere a nivelului de cortizol în organism. Aceste situații duc la neregularități ale somnului.
6. Kilograme în plus
Multe surse bune de proteine au un conținut mai mare de grăsimi și calorii decât alte alimente bazate pe carbohidrați și chiar grăsimi. Diferența este că proteinele te ajută să te saturi mai mult decât alte alimente constând în principal din grăsimi sau carbohidrați. În plus, proteinele stabilizează nivelul de zahăr din sânge mai bine decât carbohidrații sau grăsimile.
Posteaza comentariu