Silueta ta: 6 reţete de sărbătoare fără colesterol
2 din 7
2. Friptură de vită cu legume
Pentru friptura de vită cu legume vei avea nevoie de 400 g de carne slabă de vită, doi-trei cartofi, doi morcovi, doi ardei, o ceapă, doi-trei căţei de usturoi, o ţelină, sare, piper şi o jumătate de lămâie.
Taie carnea în patru porţii, pe care le stropeşti cu zeamă de lămâie. Apoi pune într-un vas termorezistent un strat de legume tăiate felii subţiri. Amestecă legumele şi presară sare şi piper. Peste legume, pune carnea de vită, iar peste aceasta, încă un strat de legume şi câteva frunze de pătrunjel verde. Apoi pune capacul la vasul yena şi dă friptura la cuptor, timp de 50 de minute.
Taie carnea în patru porţii, pe care le stropeşti cu zeamă de lămâie. Apoi pune într-un vas termorezistent un strat de legume tăiate felii subţiri. Amestecă legumele şi presară sare şi piper. Peste legume, pune carnea de vită, iar peste aceasta, încă un strat de legume şi câteva frunze de pătrunjel verde. Apoi pune capacul la vasul yena şi dă friptura la cuptor, timp de 50 de minute.
Comentarii (1)
Propunem aici retete sanatoase sau orice, numai sa nu aiba chiar foarte multe calorii? Nu am putea inlocui zahatul rafinat totusi cu ceva sanatos, cum ar fi sirop de agave/ stevia? Poate ca, daca tot vorbim de nutritie (si recomandam faina integrala), ar fi corect sa ajutam oamenii sa faca o alegere buna pentru sanatate si o stare generala de bine - cred ca e clar pentru specialisti ca zaharina (ca si orice alta forma de indulcitor sintetic) este foarte periculoasa pentru sanatate. A recomanda zaharina pentru a scuti cateva calorii, in detrimentul sanatatii, este exact opusul scopului urmarit de acest site... Va doresc un an 2012 plin de realizari si articole deosebite, Deea
Posteaza comentariu