Astfel că dacă vrei să limitezi consumul de lactate trebuie să ştii că există numeroase alte surse bune de calciu, cum ar fi:
1. Seminţele de susan
Potrivit unui medic nutriţionist celebru în Marea Britanie, Gillian McKeith, 25 de grame de seminţe de susan conţin aproape 1000 miligrame de calciu. Pe lângă calciu, seminţele de susan sunt o sursă importantă de proteine, fier, magneziu, cupru, zinc, potasiu, vitamina A, E şi complexul B.
2. Sardinele
Sardinele proaspete preparate simplu la cuptor sau pe grătar, precum şi cele conservate în ulei au o cantitate mare de calciu. Nu uita să mănânci măcar o conservă pe săptămână, amestecându-le într-o salată de crudităţi.
3. Fasolea albă
O cană cu fasole albă din conservă conţine 191 de miligrame de calciu. Este de asemenea şi o sursă bună de fier. O poţi folosi atât în tocane, în salate de crudităţi cât şi în pateuri vegetale.
4. Conserva de somon
O jumătate de conservă de ton conţine 232 de miligrame de calciu. Este la îndemână şi mai uşor de folosit decât somonul proaspăt atunci când vrei să mănânci ceva rapid. O poţi folosi în salatele de crudităţi. Somonul proaspăt sau congelat este de asemenea o opţiune bună atunci când ai mai mult timp ca să prepari o masă delicioasă de weekend.
5. Smochinele uscate
Opt smochine uscate au aproximativ 107 miligrame de calciu. Consumă-le ca desert atunci când îţi este poftă de ceva dulce.
6. Migdalele
Un sfert de cană de migdale prăjite la cuptor aduce aproximativ 72 de miligrame de calciu. Pe lângă acest mineral important, migdalele conţin şi potasiu, vitamina E şi fier. Poţi să faci unt de migdale amestecându-le în robotul de bucătărie sau să le consumi în salate/terci de ovăz la micul dejun.
7. Portocalele
O portocală medie conţine 65 de miligrame de calciu. Este o gustare potrivită între micul dejun şi prânz, în loc de dulciuri rafinate si snacks-uri sărate.
Posteaza comentariu