3. Cafeaua se bea după micul dejun
Potrivit specialiştilor, cafeaua nu se bea imediat la trezire, deoarece energia ta va creşte brusc, însă se va termina de îndată ce ajungi la muncă şi ai nevoie de ea. Cel mai bun moment ca să savurezi cafeaua de dimineaţă este la o oră după ce te-ai ridicat din pat şi după ce ai luat micul dejun. Astfel, corpul tău va beneficia din plin de energia pe care o conferă cofeina şi efectul durează mai mult timp.
Dacă faci parte din categoria persoanelor care resimt o senzaţie de foame după ce consumă cafea este de preferat să o înlocuieşti cu ceaiul verde, deoarece acesta va ajuta la o digestie mai bună, favorizând şi arderea grăsimilor.
4. Evită să alegi produse de patiserie sau covrigi
Aceste produse se numără printre cele mai proaste alegeri la masa de dimineaţă. Făina albă generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie.
5. Evită alimentele cu zahăr rafinat la micul dejun
Orice produs care conţine zahăr rafinat trebuie evitat la masa de dimineaţă. Nu furnizezi niciun element nutritiv corpului, doar calorii goale, o tonă de zahăr rafinat care nu are cum să-ţi dea o stare de bine pe termen lung şi nu te va ajuta deloc în procesul de slăbire.
Alimentele dulci nu ţin de foame şi nu au ce să caute la micul dejun, deoarece până la masa de prânz vei fi lihnită de foame şi vei face cele mai rele alegeri alimentare.Un mic dejun bogat în proteine te ajută să controlezi mai uşor foamea, poftele culinare şi te scapă mai repede de kilogramele în plus. Ouăle cu legume, iaurtul simplu cu cereale integrale, terciul de ovăz cu nuci, hummus cu o salată de crudităţi, brânza slabă şi tofu sunt câteva dintre opţiunile bune pentru prima masă a zilei.
Posteaza comentariu