2. Dieta bogată în seleniu şi zinc
Seleniul este antioxidantul ce protejează pielea împotriva arsurilor solare şi împotriva leziunilor induse de expunerea la ultraviolete. Se găseşte din belşug în cereale, fructe de mare, fasole boabe, germeni de grâu, usturoi etc.
Zincul este folosit în tratamentul acneei, deoarece reglează producţia de sebum a pielii şi este foarte eficient în stimularea vindecării leziunilor acneice. Alimentele bogate în zinc sunt fructele de mare, drojdia de bere, cerealele integrale, pastele integrale, orezul integral și carnea roșie, stridiile, midiile.
3. Grăsimi nesaturate în loc de grăsimi saturate
Grăsimile saturate cresc colesterolul (şi greutatea!) şi te îmbolnăvesc de inimă, pe când cele mono şi polinesaturate îţi protejează inima, dar şi pielea. Acizii grași Omega 3 și Omega 6 din ficatul de cod (se găsește la conservă în supermarket), uleiuri de pește, pește marin gras (macrou, somon, sardine), nuci, semințe, uleiuri sunt responabili cu elasticitatea şi strălucirea pielii.
În plus, de dragul frumuseţii, dar mai ales al sănătăţii, trebuie să renunţi la fumat, expunere prelungită la soare şi consum de alcool în exces. Doza acceptabilă de alcool este de maxim 5 porții/săptămână la femei și 7 porții la bărbați în acelaşi interval. O porţie înseamnă fie 150 mililitri dacă vorbim de vin, fie 40 mililitri dacă este vorba de tărie sau 330 mililitri în cazul berii.
Posteaza comentariu