Cum trebuie să mănânci ca să nu ai probleme cu depresia
În fiecare zi
- cereale integrale (trei porţii)
- verdeţuri (o porţie)
- legume (1-2 porţii)
- un pahar cu vin roşu.
Aproape zilnic
- oleaginoase (migdale sau nuci)
- ulei de măsline extravirgin.
Din două în două zile
- leguminoase (fasole, năut, linte, mazăre).
De două ori pe săptămână
- afine sau căpşuni
- carne de pui.
Cel puţin o dată pe săptămână
- peşte.
Redu consumul acestor alimente
- unt (mai puţin de o lingură pe zi)
- fast food şi cartofi prăjiţi (maxim o porţie pe săptămână)
- brânzeturi grase (o porţie pe săptămână)
- carne roşie (maxim 4 porţii pe săptămână)
- produse de patiserie şi dulciuri (nu mai mult de 5 porţii pe săptămână).
Posteaza comentariu