1. Făina albă nu are niciun nutrient
În procesul de transformare a grâului în făină se îndepărtează coaja bobului care conţine vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru organism. În schimb, grâul ajunge să fie procesat şi albit după măcinare, fapt care-l lasă fără nicio valoarea nutriţională.
2. Se albeşte şi se conservă cu clor
După ce s-au îndepărtat toţi nutrienţii, făina este albită şi conservată cu ajutorul clorului.
3. Făina albă este un insecticid natural
Potrivit unor cercetări care s-au realizat se pare că făina albă rafinată industrial acţionează ca un insecticid natural, constatându-se că are un efect letal asupra insectelor care au consumat-o.
Comentarii (2)
Draga doamna Ioana Morosan, traiti intr-o lume care nu are nicio legatura cu realitatea, mergeti intr-o moara si vedeti din ce este facuta faina alba si incercati sa nu mai scrieti articole care contin denumiri (L-cisteina ) si proceduri ( albirea cu clor ) pe care nu le cunoasteti, dezinformand astfel cititorii. Si inca ceva, faina obtinuta prin morararit nu este rafinata si nu este insecticid!
Atunci de ce mai exista in magazine daca este o otrava pt corpul omenesc?!?!?!?!.......Am cumparat si eu paine alba feliata dintr-un magazin si uitandu-ma la compozitie am gasit 5(CINCI!) randuri in care apareau NUMAI SUBSTANTE CHIMICE de care nu am auzit niciodata,fratilor!....Eu am luat din cea mai ieftina(1,5 lei) insacealalta paine feliata toast dupa ce ca e plina de mizerii si miroase a orice numai a paine nu,mai e si scumpa:)) culmea,intre 2,5 -5 lei!
Posteaza comentariu