3. Piperul
Specialiştii în nutriţie recomandă ca piperul negru proaspăt măcinat să fie folosit la prepararea mâncării. Studiile internaționale făcute pe această mirodenie arată că piperul negru poate îmbunătăți digestia și stimulează imunitatea. Principala sa substanță activă, piperina, poate îmbunătăți digestia, poate ajuta la reducea nivelului de grăsimi în sânge și are proprietăți antioxidante. Piperul crește nivelul secreției de acid din stomac, ajutând astfel sistemul digestiv al organismului.
4. Un consum moderat de bere
Specialiștii includ în categoria alimentelor benefice pentru sănătatea sistemului digestiv și lichidele bogate în fibre, precum berea, consumată în cantități moderate.
”Un pahar de bere consumat după o masă mai copioasă sau după mâncăruri mai grase, poate acționa benefic asupra întregului organism având un rol în îmbunătățirea digestiei. Un consum moderat al acestei băuturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunzător. Concret, fibrele pot stimula secreția de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrină și colecistochinină, substanțe nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunzător”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 mililitri în cazul femeilor și 660 mililitri în cazul bărbaților.
5. Perele
Sunt o sursă foarte importantă de fibre care au un rol benefic pentru sănătatea digestivă. Rolul lor este de a înmuia materiile fecale, mărindu-le masa şi facilitând astfel eliminarea lor din tractul digestiv.
Posteaza comentariu