Reţete de terci de ovăz şi alte cereale integrale
Terci de ovăz - reţetă Jamie Oliver
Pentru patru porţii de terci de ovăz ai nevoie de:
- 1 cană cu fulgi de ovăz
- 3 căni cu apă
- puţină sare de mare.
Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând constant.
Se ia de pe foc şi se adaugă puţin lapte şi miere de albine.
Se poate orna cu banane, unt de arahide, zahăr brut, fructe proaspete, scorţişoară, nuci/seminţe crude sau cacao.
Terci de ovăz cu banane, unt de arahide şi lapte
- 3 linguri cu fulgi de ovăz
- apă
- 1 banană
- 1 linguriţă cu unt de arahide
- 1/4 cană cu lapte
- puţină sare.
Peste fulgii de ovăz se pune o cantitate de apă, astfel încât să fie de două degete deasupra lor, adăugându-se şi puţină sare. Se lasă la fiert 3-4 minute până când se îngroaşă terciul.
După ce ai stins focul se adaugă laptele şi se amestecă bine pentru a obţine o consistenţă mai lichidă, deoarece fulgii absorb mult lichid.Se adaugă banana pasată cu furculiţa şi untul de arahide, amestecând bine terciul.
Terci de ovăz cu nuci, miere şi fructe de pădure
- 2 linguri cu fulgi de ovăz
- 1 lingură cu fulgi de cocos
- puţină sare
- apă
- câţiva sâmburi de nucă
- 1 lingură cu miere de albine
- fructe de pădure proaspete sau congelate
- puţină scorţişoară
- lapte vegetal la final (opţional).
Peste fulgii de ovăz şi cei de cocos se pune o cantitate de apă, astfel încât să fie de două degete deasupra lor, adăugându-se şi puţină sare. Se lasă la fiert 3-4 minute până când se îngroaşă terciul.
După ce ai stins focul se adaugă laptele şi scorţişoara şi se amestecă bine pentru a obţine o consistenţă mai lichidă, deoarece fulgii absorb mult lichid.Se ornează cu nuci, miere şi fructe de pădure.
Posteaza comentariu