Revelion 2016. 5 deserturi simple, dar de efect ca să-ţi surprinzi invitaţii

Dulciurile rapide, cu ingrediente simple, dar care au o eleganţă aparte vor atrage toate privirile la masa pe care o pregăteşti de Anul Nou

1. Tort raw cu lavanda, lămâie şi miere - reţetă Andie.ro


Ingrediente

Pentru blat
  • 1 cană stafide
  • 1 cană migdale crude
  • 5 căţei de cardamom verde
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri fulgi de cocos.

Pentru crema
  • 2 căni şi jumătate caju crud hidratat în prealabil 8h
  • 3/4 cană ulei de cocos
  • zeamă de la 2 lămâi (aprox 3/4 cană)
  • 1/2 cană sirop de agave sau miere (e bine să gustaţi, să vedeţi dacă mai trebuie, depinde de calitatea mierii sau a îndulcitorului folosit de voi)
  • 1 linguriţă flori de lavandă
  • 1 linguriţă sare de Himalaya
  • 1 păstaie de vanilie

Metodă
Am început prin a pune nucile la hidratat (caju şi migdale) peste noapte.
A două zi dimineaţă am spart păstăile de cardamom şi am scos seminţele, am luat migdalele, le-am scurs de apă, le-am pus în roboţel împreună cu restul ingredientelor şi am făcut vrum-vrum mult de tot până am obţinut o pastă fină. Dacă aş fi avut curmale sau smochine ar fi fost mult mai închegată, dar n-a fost să fie.
A mers foarte bine şi cu stafide.
Într-o tavă rotundă cu fund detaşabil am aşezat o hârtie de copt (doar pe fund), iar apoi am întins pasta obţinută cu degetele până s-a format un blat uniform. Am dat la congelator.
Separat, am tăiat păstaia de vanilie pe lung şi cu vârful unui cuţit am curăţat-o foarte bine de seminţe, pe care le-am pus în crema.
Am trecut la prepararea cremei, în sensul că am pus toate ingredientele în robot şi am mixat cu atenţie până pastă a devenit foarte fină.
Insist pe asta. Dacă robotul vostru nu e foarte puternic, atunci e bine să insistaţi şi să mixaţi cât mai mult că să obţineţi consistenţa dorită.
Am scos tava din congelator, am turnat crema şi am dat din nou la congelator peste noapte.