4. Cheesecake cu mac şi stafide - reţetă Olivia Steer
Ingrediente:
- 1+1/2 cană de caju înmuiat o oră-două (sau peste noapte) și bine scurs
- 1 pahar de fresh de portocale
- 2 linguri de sirop de agave
- 2 linguri de coajă rasă de portocale/lămâie bio
- 1 linguriță de agar-agar
- 10 picături de esență naturală de vanilie
- 1 cană de migdale fin râșnite
- 1 lingură de ulei de cocos
- 1 pumn de stafide
- 1 lingură de mac.
Mod de preparare
Se amestecă migdalele râșnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie pentru a obţine cel mai simplu blat de prăjitură. Se tapetează în strat subțire o formă inelată de tort.
Apoi vine crema de brânză fără de brânză. Amestecă în blender nuci caju, sucul proaspăt de portocale, o lingură de miere, coaja rasă de portocale și ultimele picături de vanilie. Apoi se amestecă stafidele si gelifiantul făcut dintr-o linguriță rasă de agar-agar fiartă în jumătate de pahar cu apă. Se toarnă crema peste blat şi se dă la rece.
Credit foto şi reţetă: http://oliviasteer.ro
Posteaza comentariu