Când ne gândim la pateul din ficat este inevitabil asociat cu grăsimile saturate care cresc colesterolul rău. Noi îţi propunem să încerci şi altceva, asociind proteine de origine vegetală cu diverse mirodenii pentru a obţine un pateu delicios, cu grăsimi bune, cu fibre şi care nu creşte colesterolul.
Iată câteva dintre opţiunile pe care le ai la îndemână şi se prepară foarte rapid:
1. Pateu de năut
Ingrediente:
- o conservă cu boabe de năut fierte
- usturoi
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- pastă de susan
- sare
- piper.
În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează bine.
2. Pateu de linte cu cimbru şi curry
Ingrediente:
- o cană cu linte fiartă (poate să fie şi din conservă)
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
- zeamă de lămâie
- cimbru
- puţin curry.
Se amestecă în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.