Reţete sănătoase: 5 pateuri vegetariene fără grăsimi saturate


Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute

3. Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute


Ingrediente:
  • 1 cană cu mazăre proaspătă, fiartă puţin la aburi
  • 1 cană cu boabe de năut, fierte
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură cu pastă de susan sau 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • piper negru
  • zeamă de lămâie, după gust
  • seminţe de coriandru, prăjite şi mărunţite
  • fulgi de ardei iute.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos. Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.


4. Pateu de fasole boabe


Ingrediente:
  • o conservă cu boabe de fasole albă
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă cu chimen măcinat
  • piper
  • sare
  • puţin ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel proaspăt pentru ornat.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii o pastă cremoasă.


5. Guacamole sau pateu de avocado


Ingrediente
  • 1 avocado;
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 1 căţel de usturoi;
  • piper şi sare după gust;
  • 2-3 roşii cherry sau ardei iute tocat mărunt;
  • 1 linguriţă puţin ulei de măsline;
  • frunze proaspete de mărar sau alte verdeţuri, după gust.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se lasă puţin la rece. Poţi să adaugi şi 3-4 linguri de mazăre congelată pentru a obţine un pateu mai consistent cu grăsimi sănătoase şi proteine vegetale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod