3. Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute
Ingrediente:
- 1 cană cu mazăre proaspătă, fiartă puţin la aburi
- 1 cană cu boabe de năut, fierte
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură cu pastă de susan sau 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper negru
- zeamă de lămâie, după gust
- seminţe de coriandru, prăjite şi mărunţite
- fulgi de ardei iute.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos. Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.
4. Pateu de fasole boabe
Ingrediente:
- o conservă cu boabe de fasole albă
- zeamă de lămâie, după gust
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă cu chimen măcinat
- piper
- sare
- puţin ulei de măsline extravirgin
- pătrunjel proaspăt pentru ornat.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii o pastă cremoasă.
5. Guacamole sau pateu de avocado
Ingrediente
- 1 avocado;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 1 căţel de usturoi;
- piper şi sare după gust;
- 2-3 roşii cherry sau ardei iute tocat mărunt;
- 1 linguriţă puţin ulei de măsline;
- frunze proaspete de mărar sau alte verdeţuri, după gust.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se lasă puţin la rece. Poţi să adaugi şi 3-4 linguri de mazăre congelată pentru a obţine un pateu mai consistent cu grăsimi sănătoase şi proteine vegetale.
Posteaza comentariu