Regimul alimentar in complicatiile diabetului zaharat

Dupa cum va promiteam in articolul trecut, voi continua sa va prezintcateva modele de diete recomandate in diabetul zaharat complicat cu alteafectiuni cum ar fi nefropatia diabetica si obezitatea.

Diabetul zaharat complicat cu nefropatie diabetica
- este importanta reducerea proteinelor din alimentatie, cantitatea lorfiind stabilita de medic pe baza valorilor ureei sangvine si urinare. Candaceste valori sunt crescute este necesara o reducere mai importanta aratiei proteice;
- regimul unui astfel de bolnav va fi hipercaloric, hipoproteic,normolipidic si normo sau hiperglucidic (in limitele tolerantei laglucide si doar la indicatiile medicului terapeut);
- se impune reducerea consumului de sare.

Alimentele permise
- carnea si pestele;
- laptele si derivatele sale (branza de vaci, casul, urda, iaurtul);
- oua, cu moderatie, in limita proteinelor permise;
- grasimile sub forma de unt fara sare, smantana, frisca, ulei,margarina;
- paine alba fara sare;
- fainoasele (orez, gris, fidea, in general preparate fara ou);
- legumele si fructele vor fi consumate cat mai mult crude, fierte saucoapte, sub forma de salate, soteuri sucuri sau compoturi.

Model de regim in diabetul cu nefropatie diabetica
Dimineata: lapte (200g) cu zaharina, paine alba fara sare, unt;
Ora 11: cartofi copti(100g), iaurt(50g);
Ora 14: bors de legume, risotto(orez 200g), branza desarata(50g) cu sosde rosii si salata de sfecla(100g), mere(100g), paine(60g);
Ora 17: salata de fructe(100g), frisca(25g);
Ora 21: cartofi gratinati(100g) cu branza desarata(50g), sos desmantana(25g), salata verde si de morcovi cruzi(100g), spuma defructe(100g), paine(40g).

Total: calorii - 2098
proteine - 64g
glucide - 223g
lipide - 105g

Diabetul zaharat si obezitatea
- regimul va fi hipocaloric (in functie de gradul obezitatii), hipolipidic, hipoglucidic si de obicei normoproteic;
- prescrierea dietei va fi facuta doar de catre medicul specialist, pe baza valorilor glicemiei, colesterolemiei, proteinemiei.


Alimente recomandate
- laptele smantanit, iaurtul degresat, branza de vaci slaba, urda;
- carnea slaba de vaca, vital, pui;
- pestele slab;
- albusul de ou;
- legumele preparate ca salate, soteuri, pireuri: rosii, ardei, castraveti, ridichi, andive, dovlecei, fasole verde;
- fructele,in general in stare cruda, coapte, sub forma de sucuri sau compoturi cu zaharina;
- grasimile se dau doar limitat, sub forma de ulei vegetal adaugat la salate sau diverse preparate sau sub forma de smantana;
- sarea e permisa doar in cantitate limitata.

Alimente interzise
- laptele integral, iaurtul gras, branzeturile fermentate, branza de vaci grasa, frisca, smantana, untul;
- carnurile grase, pestele gras, conservele de carne si de peste de orice fel, mezelurile;
- galbenusul de ou, ouale prajite, maioneza, sosurile preparate cu galbenus si grasime multa;
- painea (peste cantitatea stabilita in ratia glucidica), fainoasele;
- leguminoasele uscate (fasole uscata, mazare boabe);
- cartofii (peste cantitatea stabilita in ratia glucidica);
- stafidele, curmalele, smochinele, bananele, strugurii, nucile si alunele;
- sosurile preparate cu faina sau grasime;
- dulciurile concentrate, prajiturile si diversele aluaturi.

Si pentru ca informatiile privind alimentatia corecta in diabetul zaharatsa fie cat mai complete, va voi prezenta in ultimul articol legat deaceasta afectiune si cateva recomandari in dieta diabeticei gravide sia copilului diabetic.
 

Comentarii (50)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihailescu rodica veronica pe 10 Iun 2015, 23:31
    diabetul tip I

    cand strea ta sufleteasca nu este foarte buna atunci glicemia isi face de cap

    0
    0

  • Gheorghii pe 1 Oct 2014, 10:03
    Pentru toti bolnavii de diabet

    Ma numesc Gheorghii sunt din Chisinau am citit toate doleantele DVS si Va trimit un siti http://dia-dieta.ru/ cu recete pentru bolnaviii de diabet. Da el e in limba rusa insa foarte bine lucreaza traducerea la Google Crome. Aicea se da foarte bine recete de alimentatie a bolnavilor de diabet. Eu cred ca va fi de folos tuturor bolnavilor. Da as dori sa va mai informez ca in moldova mai exista o asa crupa care se numeste hrisca ia este asamanatoare cu grau, dar e foarte buna principalul sa stii cum so gatesti. Am vizitat in luna iunie statiunea balniara Baile Olanesti si acolo hrisca se vindea la 100 de grame si foarte scump, dar in Moldova ia se importeaza din Ucraina in saci de 50kg si nu e scumpa. Va dau trimiterehttp ://100menu.com/grechnevaya-kasha-s-ovoshhami.html , si va dau cum arata. Da hrisca se considera dietica si e foarte gustoasa daca o pregatesti bine. Cu respect, din Chisinau Republica Moldova.

    0
    0

  • Duvlea Dan pe 23 Iun 2014, 17:44
    Nutritia in diabet

    Despre diabetul zaharat de tip 2 Acum 3 ani am avut glicemia peste 400 , punandu-se diagnosticul de diabet zaharat tip 2. M-am tot intrebat care sunt cauzele si cum se poate remedia aceasta problema . Sunt inginer si am inceput un studiu , asimiland corpul uman ca pe un mecanism cu o functionare logica si previzibila. Dereglarea glicemiei a avut ca si cauze o supralimentare a mecanismului cu combustibil de proasta calitate si imposibilitatea organelor componente de a folosii respectivul combustibil in conformitate cu functia destinata fiecarui mecanism. In cazul meu am baut foarte multe bauturi racoritoare sintetice ( combustibil prost ) in detrimentul apei ( combustibil bun ) , iar organele interne ( printre care si pancreasul ) , care au un program informatic foarte précis nu au putut recunoaste si procesa acest combustibil prost care nu este prevazut in programul lor de functionare , aceasta coroboranduse si cu lipsa de miscare , deci nefolosirea nici macar al combustibiluilui bun ( procesat de pancreas ) . In aceste conditii , combustibilul prost ramane neprocesat in instalatie ( in singe ) , aglomerand conductele instalatiei , corpul neavand posibilitatea eliminarii rapide a acestui combustibil prost care acum este rezidu , pentru ca nu are inscris in program acest lucru , in timp ,pe produs si pe cantitate. Mi-au fost recomandate medicamente pentru diabet , pe care le-am luat asa cum mi-au fost prescrise. Intradevar , glicemia mi-a scazut , dar la fiecare bucatica de zahar sau miere , imi crestea din nou. Eu sunt un mic apicultor de Tg. Jiu , iar aici la noi mierea este chiar ecologica si este un medicament recomandat in orice dereglare de nutritie . Dar ,mierea , este unul din produsele nerecomandate celor cu diabet. Mi-am zis ca nu este normal ca un asemenea aliment cu atatea propietati terapeutice sa nu fie recomandat , chiar si diabeticilor , asa ca am inceput un tratament - studiu ,pe propiul corp. Dupa cum v-am spus am pornit de la premiza ca eu sunt un mecanism complex format din mai multe component , care si ele la randul lor sunt mecanisme si tot asa pana ajungem la un mecanism de baza , mai simplu si mai usor de studiat si de controlat. Daca acest mecanism de baza nu functioneaza , atunci apare o anormalitate la buna functionare a mecanismului complex , suprem , care este corpul nostru.Nefunctionarea unui mecanism de baza se datoreaza pe de o parte a alimentarii cu combustibil prost , iar pe de alta parte datorita anularii sau diminuarii functiei pentru care a fost creat. Prima cauza se poate elimina , prin folosirea unui combustibil bun ( apa ) iar a doua cauza prin punerea in lucru, treptat , a functiei pentru care a fost creat , adica , mecanismul de baza , sa-l curatam de rugina si impuritati si sa-l folosim pentru a produce functia pentru care a fost creat. • Medicamentele de sinteza in cazul diabetului nu fac altceva decat sa preia o parte a functiei pancreasului , mai ales a celulelor afectate de combustibilul prost si de sedentarism , iar aceste celule , lipsite de functie ,in mecanism , ruginesc si se gripeaza. Solutia ar fi ca aceste celule sa fie repuse pe linia de plutire , sa se regenereze si sa se reintegreze intregului mecanism . In lucrarile de specialitate se spune ca aceste celule sunt pierdute definitive, lucru care nu este adevarat ,mecanismul compex care este corpul nostru , are la dispozitie foarte multe variante de a ne repara singuri , dar trebuie sa le descoperim. Asta am facut eu referitor la glicemia care avea variatii mari si din cauza medicamentelor care diminuau si preluau functiile pancreasului , mai ales functia de prelucrare a zaharului, functie care se atrofiaza prin lipsa totala a zaharului din alimentatie. Am studiat mai multe plante medicinal si am decis, nu stiu de unde mi-a venit inspiratia , sa ma opresc asupra macesului , socului si mugurilor de brad. Asa ca mi-am facut un mic laborator de producere a pastei de macese , a siropului de flori de soc si a siropului de muguri de brad. In fiecare dimineata mananc o felie de paine cu pasta de macese , la pranz beau o ceasca cu sirop de flori de soc ( diluata cu apa plata ) iar seara o ceasca de sirop de muguri de brad ( tot diluata ), toate continand zahar conform retetei de fabricatie ,asta ,cu continuarea medicamentatiei prescrise de medic. Treptat am inceput sa reduc medicamentele prescrise de medic , iar in trei ani am o glicemie foarte stabila , nu mai iau nici un medicament si ma simt ca la 20 de ani ( eu am 51 ani ). Oricine poate incerca aceasta metoda , dar verificand periodic glicemia , reducand treptat medicamentatia , eliminarea totala din alimentatie a zaharurilor sintetice ( racoritoare si dulciuri cu “E”-uri) , miscare cel putin o ora pe zi si mentinerea greutatii la valori normale. • Siropul de flori de soc : Ingrediente - 2 kg. flori de soc fara crengute ( proaspete sau uscate ) - 5l apa; - 5kg zahar; - 6-8 lamai; - 100-130g sare de lamaie; • Mod de preparare Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert, dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie. Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se acopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon). Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga1kg zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna). Dupa ce zaharul s-a topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop se tine chiar mai mult de 1 an. • Siropul de muguri de brad : Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi. Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute. Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi. Apoi, apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon),se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie, se pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege. Se pune siropul cald in sticle care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava. Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi. Pasta de macese : Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le punem la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa. Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba ,moment in care se adauga zaharul, ,1 kg de zahar la 1 kg de pasta. Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se prinda si o fierbem pana la consistenta dorita. , se toarna in borcane sterilizeazate si se poate pastra si mai mult de un an. Pasta de macese este putin mai greu de facut , asa ca , pentru cine nu are timp , pot sa-i ofer un borcan de pasta de macese de 0,5 kg la pretul de 10 lei ( ajunge pentru cateva luni bune de tratament , daca nu o “gusta” cei din jur , pentru ca este o delicatese si putini se pot abtine de la degustare) ( Duvlea Dan , Tg. Jiu , Gorj ,tel. 0762240225 sau duvleadan@yahoo.com )

    3
    0

  • steliana trandafir pe 12 Iun 2014, 10:37
    diabet tip.2

    am 60 de ani.acum o luna, la analizele medicale med.fam mi a iesit glicemia 127.am amarat de testarea glicemiei acasa asa ca am repetat probe de glicemie.in fiecare zi valorile sint; 114,117,128,121,108 nu scade dar nici nu creste peste 128!!! pot numi ca am diabet! trebuie sa merg la med de specialitate? ce parere aveti? multumesc anticipat

    2
    0

  • Stefan pe 15 Nov 2013, 11:46
    Nucile interzise ?

    Ultimele cercetari sustin ca nucile sunt recomandate pentru prediabet si diabet 2 ! Chiar ar scadea glicemia! Contraziceti aceste cercetari , domana nutritionist M. Savin ? De ce ?

    7
    1

  • onel pe 29 Oct 2013, 14:31
    diabet

    la ultimele analize am avut glicemia 138.e posibil sa am diabet?parca mi e frica sa merg la medic

    9
    1

  • denisa pe 5 Aug 2013, 20:46
    DIABETUL

    salut.Am 34 de ani si de la varsta de 7 ani am diabet zaharat insulinodependent.Din luna mai pe data de 21 am facut un infart cam repede dar boala nu alege...Intrebarea este pentru scaderea colesterolului ce alimentatie trebuie si sau daca se stie vreo metoda naturalista de scadere a lui .Ma intereseaza cum pot asocia alimentatia de diabet cu cea pt inima desi stiu ca e aproape la fel.Va rog trimiteti-mi prin e-mail o dieta pt 1800kcal pt trei mese pe zi un exempu cum trebuie sa mananc ca sa imi fac o idee....Va multumesc

    7
    1

  • tamas andrei pe 7 Dec 2012, 14:12
    diabet

    ma numesc andrei si am 54 de ani, acum 1 ani am fost depistat cu diabet, ba ajung la 150 ba am 280 ce am de facut ca sant sisperat, ce alimente trebuie sa mananc sami scade glicemia, va multumesc frumos!

    16
    12

  • victor pe 22 Sep 2012, 12:27
    Diabetul

    Eu folosesc GLICONORM masimt foarte bine cu acest medicament, as dori sa stiu cum il pot procura. Va multumesc

    30
    9

  • cirstea dorina pe 23 Mai 2012, 14:21
    diabet si hipertensiune

    Buna ziua,tatal meu are 57 de ani in urma unor analize de rutina o s-a gasit glicemia 370 si tensiunea 18/10 momentan este internat in spitalCE REGIM ALIMENTAR SAU CE POATE MANCA? multumesc

    27
    6

  • cirstea dorina pe 23 Mai 2012, 14:18
    diabet si hipertensiune

    Buna ziua,tatal meu are 57 de ani,la niste analize de rutina i s-a desco[perit glicemia 370 si o tensiune de 18\10 in urma unor analiza i s-a pus un diagnostic:diabet CE REGIM ALIMENTAR SAU CE POATE MAI PRECIS SA MANANCE?va multumesc

    49
    13

  • julliana pe 11 Mar 2012, 10:06
    diabetul

    buna ziua va rog sa ma ajutati cei cu diabet si glicemia 360 si cardiac gr...1 sa ami recomandati si mie un regim alimentar ptr...mamanu mai stiu ce sai mai dau sa manance si pe de alta parte tine si postuldin ciorba de fasole si cartofi nu ese...VAMULTUMESC.

    27
    8

  • CEZAR55 pe 10 Sep 2011, 11:01
    DIETA DIABET 2

    DIETA E ACEEASI CU CEA DE LA HIPERTENSIUNE , RESPECTIV FARA SARE SI FARA GRASIMI . PAINE PUTINA , CARNE SLABA PREFERABIL FIARTA , LEGUME NEFIERTE FACUTE SALATE , DRESE CU LAMAIE IN LOC DE SARE , FRUCTE FARA MULT ZAHAR , FOLOSITI SARE FARA SARE DE LA FARMACIE . CUMPARATI DE LA CHIOSCUL DE ZIARE SERIA DE RETETE PENTRU HIPERTENSIUNE SI DIABET . MAI CAUTATI IN LIBRARII . TOTUL FIERT , TOTUL PERMIS . IN HIPERMARKET ESTE RAION SPECIALIZAT IN PRODUSE DE DIABET , CAUTATI-L. TRAITI-VA VIATA NORMAL , STRESUL AMPLIFICA DIABETUL . FAMILIA DACA VA FII UNITA SI PERMANENT ALATURI , IAR BOLNAVUL SA NU FIE MIORLAIT , BOALA TRECE USOR PRIN VIATA . CE NU E PERMIS SE POATE MANCA PUTIN , O CESCUTA DE CEAI PE SAPTAMANA , IAR LA ALCOOL DOAR ALB , TUICA , VIN .MANCATI LA 3 ORE , PUTIN , FARA NERVI LA MASA , CHIAR SI NOAPTEA . O CANA MARE DE CAFEA SA VA FIE MASURA LA MANCARE , MANCATI ATAT CAT INTRA IN EA LA O MASA . FIE SUPA SAU FELUL 2 . INLOCUITI PAINEA CU MAMALIGA . MULTA MISCARE PE JOS , CEL PUTIN 1 ORA . IN FIECARE ZI . BAFTA !!!

    25
    8

  • Ilieș Alois pe 7 Iul 2011, 02:36
    HIPERGLICEMIE

    CU RESPECT VĂ SALUT! AM 69 DE ANI CU O GLICEMIE DE 222. CE DIETĂ SĂ RESPECT? MULȚUMESC FRUMOS ALOIS.

    24
    10

  • COSTEL pe 21 Mar 2011, 12:20
    DIABET

    DACĂ TOT A-ŢI POSTAT NECAZUL,DE CE NU CERE-ŢI DIABETOLOGULUI NUTRIŢIONIST TRATAMENTUL ŞI DIETA CORESPUNZĂTOARE CAZULUI DV.? DE CE NU FOLOSI-ŢI REGIMUL AFIŞAT PE NET ? SLAVĂ D-LUI ,CĂ ESTE DIVERS ŞI COMPLEX PENTRU TOATE CAZURILE..!!!! SĂNĂTATE !!!!!

    31
    16

  • mihaela pe 11 Mar 2011, 11:02
    diabetul un cojmar

    oameni care au diabet taiesc un cojma deoaece nu am ce sa faca si tebuie sa tina un regim alimentar strict!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    14
    2

  • dan2003 pe 31 Ian 2011, 10:48
    Site nou pentru diabetici

    Am aflat de vreo cateva saptamana ca sufar de diabet, asa ca am deschis un blog pe aceasta tema. Va invit pe toti cei interesati. http://psihologiadiabetului.blogspot.com/

    16
    3

  • maria pe 18 Ian 2011, 21:35
    regimul in diabetul de tip 1

    fetita mea de 6 ani a fost diagnostificata de curand cu diabet zaharat..nu prea stiu ce mancare sa-i dau..am tot cautat pe net dar degeaba nu gasesc nimik...ma poate ajuta cineva cu cateva retete va rog sunt disperata

    23
    8

  • Desideriu Denes pe 22 Nov 2010, 18:33
    Regim alimentar

    Va salut ! Am 75 de ani si am diabet tip 2.Va rog un program alimentar in acest sens.Va multumesc anticipat,va doresc sanatate cat in cape.

    21
    3

  • Alina pe 25 Oct 2010, 14:35
    diabet zaharat tip II

    Buna ziua Din februarie tatal meu a fost diagnosticat cu aceasta boala. Are hipertensiune si de ceva vreme probleme cu picioarele (il dor foarte tare si au slabit foarte mult - cred ca este vorba de neuropatie periferica). In primul rand as dori sa stiu daca exista un tratament adecvat pentru neuropatia periferica si in al doilea rand as dori sa gasesc o lista cat mai completa cu alimentele permise si nepernmise ale acetei boli.

    47
    15

  • viorel pe 14 Aug 2010, 07:15
    buna

    am diabet tip2,pot manca pepene verde

    86
    24

  • constantin bidirel pe 6 Iul 2010, 12:26
    diabet

    Am 61 de ani,sunt operat pe cord si am glicemia 142/156 . Rog o lista de alimente permise si ceaiuri. Va multumesc.

    34
    10

  • TROFAN IONEL pe 3 Iul 2010, 17:23
    diabet

    Sotia mea are110 glicemia trebuie sa tina regim strict ce imi recomandati?multumesc,

    54
    18

  • mariana haidau pe 28 Iun 2010, 11:19
    diabetul

    buna,tatal meu sufera de diabet si are si una din simptomele :neuropatie.as vrea o lista cu alimentele recomandate dar si una a celor interzise.

    32
    9

  • Apostol Mircea Gabriel pe 24 Mai 2010, 11:46
    despre diabet

    Am diabet zaharat tip 2, glicemia 223, colesterol 247 si trigliceride 465, descoperite de aproximativ 1 luna si 1/2. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa mananc la mesele principale si intre acestea (cateva exemple) si in ce cantitati? Va multumesc.

    69
    19

  • anonim pe 20 Mai 2010, 23:02
    despre glicemie

    buna seara.ce dieta imi recomandati pt glicemia 200?

    80
    21

  • caprita daniela pe 2 Mai 2010, 17:32
    despre diabet

    am hepatita c.Am facut 2 ani interferon.In timpul celui de-al doilea an de interferon mi-a crescut glicemia ,dar in valori mici 130,140.Cu ajutorul regimului si DIABETICO FORTE am tinut glicemia in valori normale.Acum o luna am avut un mare necaz,mi-a murit sotul si mi s-au ridicat valorile glicemice la 400-500.TIN regim si tot nu-mi scad Ce ma sfatuiti.Am 53 ani.Va multumesc anticipat.

    33
    15

  • erika pe 13 Apr 2010, 17:52
    diabetul

    buna ziua.de cind fac insulina am dureri de cap frgvente ,am fost depistat acum un an cu glcemie 700mi-a fos foarte rau dar acuma sant bine mentin glicemia 80-90

    30
    8

  • nutzy pe 12 Apr 2010, 09:51
    diabet

    Buna.Ma numesc nutzy si am 37 de ani. Am glicemia de 170. Ce ma sfatuiti si ce regim trebuie sa tin. Va multumesc

    42
    7

  • Antoci Dumitru pe 31 Mar 2010, 12:01
    transpiratie

    Buna ziua.De cand fac insulina transpir foarte tare si des exista tratament.Va multumesc

    30
    9

  • maria ciobanu pe 16 Mar 2010, 16:34
    regim alimentar in diabet

    fructele exotice sunt permise la bolnavii de diabet? (portocale;grepfruit etc) sau ce fructe sunt permise.... multumesc mult celor care pot sa-mi raspunda! maria

    18
    9

  • maria ciobanu pe 16 Mar 2010, 16:34
    regim alimentar in diabet

    fructele exotice sunt permise la bolnavii de diabet? (portocale;grepfruit etc) sau ce fructe sunt permise.... multumesc mult celor care pot sa-mi raspunda! maria

    25
    10

  • maria pe 18 Ian 2010, 20:29
    despre diabet

    soacra mea are diabet de cativa ani buni. Recunosc ca nu tine regim alimentar absolut deloc.De aprox sase luni isi tine sub control diabetul cu "DIABETICO FORTE"

    26
    10

  • nita pe 3 Ian 2010, 23:59
    LAL

    am un baiat de 16 ani diagnosticat si in tratament cu Leucemie limfoblastica acuta si a inceput sa aiba probleme cu glicemia nu se stabilizeaza creste la 490 dupa tratament incepe sa scada sub 60 sunt disperat nu stiu unde sa mai intreb va rog ajutatima

    10
    5

  • cristina pe 30 Nov 2009, 10:26
    DZ tip II

    Mama mea e cardiaca si a fost depistata cu diabet.Dupa ce a iesit din spital de la cardiologie nu a vrut sa se mai interneze la diabet. Acum tine regim si are glicemia cand mare,260 cand mica,145. Ce alimente are voie si in ce cantitati ca nu vrea sa faca insulina?

    6
    4

  • kostass pe 24 Nov 2009, 20:20
    despre cumplita boala DIABET

    AM DIABET DE TIP 2 ABIA DEPISTAT,ADICA DE VREO LUNA SI JUMATATE..din prima zi de cand am fost externat am fost preocupat de dieta alimentara necesara mentinerii unor valori normale glicemice, colesterol, trigliceride care va rog sa ma credeti ca erau astronomice ca valori.trigliceride,2400 colesterol 400 si glicemie 300.samd.D-na doctor mi-a dat la externare o foaie de hartie A4 cu cateva mici detalii despre ce am voie si ce nu, sa consum pe durata unei zile.am cautat in toate librariile de carte sa gasesc ceva despre ce trebuie sa manance un bolnav de diabet si tot in zadar...daca cineva stie va rog sa postati cu informatii precise sa o achizitionam si noi...este ff greu sa traiesti cu o astfel de boala deoarece eu nu mai stiu ce sa mananc...cateodata imi este si frica atunci cand sotia ma intreaba"astazi ce iti mai pregatesc Tati"?

    27
    8

  • Dobos Cornelia pe 11 Oct 2009, 21:30
    diabet

    Am diabet tip 2 si caut prin librarii o carte de bucate cu retete care sa-mi ajute sa mananc corect dar nu am gasit. Sunt atatea carti de bucate pentru oamenii sanatosi, oare la noi de ce nu se gandeste nimeni ?

    20
    15

  • Alexandra pe 14 Sep 2009, 09:06
    diabet

    mi as dori sa gasesc o lista cat mai completa cu ce alimente poate sau nu manca un diabetic.....cum o pot gasi? ar trebui mers la un nutritionist pt a stabili un meniu personalizat?

    1
    1

  • mihai pe 8 Sep 2009, 16:49
    diabet

    baietelul meu are 14 luni, de 3 aptamani este diagnosticat cu diabet,zaharul are valor oscilante si asta ne sperie, cateva retete de mancare as dori pt el

    10
    6

  • magheru olimpia pe 7 Iul 2009, 21:03
    DIABET

    Buna,tata are 34 de ani si a fost depistat pe 1 iunie cu diabet si glicemia 520 acum ia pastile si 1 injectie de insulina pe zi. Vreau niste informati pe care i le pot da mamei despre ce sa ii gateasca zilnic. VA ROG AJUTRATI-MA!

    9
    1

  • suciu mariana pe 16 Mar 2009, 10:31
    diabetul zaharat

    doresc sa stiu daca mierea de albine este recomandat in diabetul zaharat

    24
    11

  • viorica pe 11 Feb 2009, 21:51
    diabet zaharat tip II

    As dori o lista cu alimentele permise si nepermise in cadrul acestei boli .Sotul meu are aceasta problema .Daca puteti sa-mi sugerati titluri de carti sau buni practicieni (medici )la care sa apelam .Are 52 de ani iar glicemia este in jur de 200.

    17
    12

  • valy pe 13 Ian 2009, 23:56
    diabet zaharat tip ii

    as dori si eu o lista completa cu alimentele care sunt permise si care nu, am si probleme cardiace .am 51 ani

    13
    4

  • elena pe 18 Dec 2008, 02:13
    regim a60 kglimentar

    prietenul meu a fost diagnosticat cu diabet acum o luna cand i s-a gasit glicemia 125,dupa repetarea acesteia l-a gasit cu 133.mai grav este pentru noi acum ca nu stim exact ce ii este permis in regimul alimentar sa ce nu pt k noi locuim in spania iar medicul lui i-a spus k nu are nevoie de tratament inca,iar in regimul alimentar ce i l-a dat se gasesc foarte multe alimente pe care eu le gasesc interzise pe internet.va rog mult ajutati-ma pentru ca sunt intr-un mare impas,daca se poate sa imi spune-ti ce ii este permis si ci nu.are 22 de ani,1,65m si .VA MULTUMESC ANTICIPAT

    25
    13

  • terean luiza pe 7 Nov 2008, 20:45
    diabet

    am glicemia 62 ,cu ce ma puteti ajuta ,am diabet de un an si jumatate.

    13
    6

  • luminita buga pe 7 Oct 2008, 14:22
    glicemia

    am 113 glicemia cu ce ma puteti ajuta este mare sau nu am 33 de ani

    22
    2

  • Preda Mihai pe 2 Aug 2008, 16:30
    rugaminte

    As dori o lista cu alimente,legume,fructe cu continutul de glucide/100gr.

    21
    9

  • golea ionut pe 21 Mai 2008, 13:54
    diabetul zaharat

    ce cantitate de inghetata pot manca pe saptamana

    22
    11

  • adriana pe 23 Apr 2008, 00:56
    regimul in diabetul zaharat

    sora mea in varsta de 25 ani a fost depistata cu diabet zaharat cand deja era in coma profunda cu 800 glicemia Dumnezeu nea ajutat si a scapat acum face 5 injectii de insulina pe zi avand si oligrofemie nu poate sa aibe grija de ea singura asa ca mama mea trebuie sa i-le faca intrebarea este acelas regim trebuie sa manance in fiecare zi si ce trebuie sa faca sa nu ii mai creasca glicemia glicemia ei este in fiecare zi diferita ba creste ba scade suntem asa de speriati nu stim ce sa facem va multumesc

    24
    16

  • adriana pe 2 Mar 2008, 19:14
    neuropatie amputatie

    Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru a preveni a doua amputatie a celuilalt picior al tatalui, care a fost operat cu amputare in noiembrie 2007.La aceasta data isi administreaza insulina si ia pentoxifilin 2 pastile pe zi.Are 78 de ani si vrem sa-l ajutam sa nu piarda si celalalt picior. Va multumesc!

    29
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod