Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum ne avertizează nutriţioniştii. Dacă nu mai ştii ce combinaţii de post să faci, Eva.ro îţi face câteva recomandări.
1. Rondele din orez expandat cu unt de arahide şi banane
Cumpără de la magazin rondele din orez integral expandat şi ţine-le la serviciu împreună cu un borcan de unt de arahide şi 2-3 banane. Astfel, te vei asigura că nu sari niciodată peste micul dejun dacă nu te trezeşti prea târziu şi pleci în grabă de acasă.
De asemenea, o altă variantă ca să consumi rondelele din orez expandat este să le combini cu unt de cocos peste care să întinzi magiun de prune.
Foto: Ioana Maroşan
2. Pâine crocantă cu pastă de susan şi salată de castraveţi
Poţi să cumperi pâine crocantă (crackers) din supermarket sau poţi să-ţi prepari singură acasă.
Dacă vrei să o prepari acasă ai nevoie de:
- 1/2 cană de seminţe de in întregi, dar şi mărunţite;
- 1 cană de pulpă de morcov rămasă după stoarcerea sucului;
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece;
- 1 lingură de drojdie inactivă (găseşti la Plafar sau la magazinele naturiste);
- sare de mare;
- piper;
- 5 linguri de suc de roşii;
- puţin oregano, busuioc şi coriandru (opţional);
- 1/4 ceapă mică şi 1 căţel de usturoi (opţional).
Mod de preparare:
1.
2. Poţi să foloseşti deshidratorul, cuptorul cu uşa deschisă şi focul pe mic sau să usuci pâinea pe calorifer.
3. Poţi să le consumi cu pastă de susan (tahina) sau pastă de năut (hummus) şi o salată de castraveţi, pătrunjel, capere, ceapă.
Foto: Ioana Maroşan
3. Budincă de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare
Ingrediente pentru budincă:
- 1/2 cană amarant;
- o cană şi jumătate de lapte de migdale (vezi AICI cum să-l prepari acasă);
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit.
Când fierbe laptele se pune amarantul şi se lasă pe foc mic, sub capac 20 de minute până absoarbe tot laptele.
La final se amestecă ghimbirul răzuit.
Ingrediente pentru sosul de merişoare:
- 1/2 banană;
- un pumn de merişoare uscate;
- 1 mandarină;
- puţină apă, dacă e nevoie.
Se mixează în blender toate ingredientele şi se toarnă peste budinca de amarant.
Foto: Ioana Maroşan
4. Pâine integrală prăjită cu pateu de linte şi salată de crudităţi
Pentru acest pateu delicios ai nevoie de:
- 3 căni cu apă
- 1 cană cu linte verde sau portocalie
- 1 frunză de dafin
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 cană cu tahini (pastă susan)
- zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă cu chimen
- 1/2 linguriţă cu boia de ardei
- sare de mare după gust.
Mod de preparare
Se fierbe lintea în apă şi dafin aproximativ 40 de minute până se înmoaie. După ce s-a răcit puţin se pune lintea şi puţin lichid în blender, se amestecă celelalte ingrediente şi se mixează până devine o pastă omogenă. Se serveşte cald sau se poate păstra la frigider. Poţi să îl consumi cu câteva legume tăiate sau pe pâine integrală prăjită.
Foto: iStockphoto
5. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei
Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei.
Foto: iStockphoto
6. Terci de ovăz cu lapte vegetal
Pune la încălzit laptele, adaugă fulgi de ovăz şi lasă compoziţia la foc mic 5 minute. Se ia de pe foc şi se lasă sub capac 2-3 minute. Se consumă în amestec cu felii de măr, banană, stafide, miere de albine, scorţişoară.
Foto: iStockphoto
7. Salată cu boabe de fasole
Ingrediente:
- 1 cană cu fasole fiartă
- foarte puţină ceapă, doar pentru aromă delicată
- roșii cherry
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- piper
- cimbru uscat
- suc de lămâie
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
1.
2. Adaugă restul ingredientelor şi consumă salata cu o felie de pâine prăjită, peste care ai presărat ulei de măsline.
Foto: iStockphoto
Comentarii (1)
Fiecare reteta pe care o postati suna intr-un mare fel...si cu pozele alea, imi lasa gura apa. Cred ca sunt foarte bune, insa spre rusinea mea inca nu am incercat sa fac nici una, dar cat de curand o voi face.
Posteaza comentariu