4. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei - în locul omletei obişnuite
Tofu sau brânza din soia are un conţinut ridicat de proteine care înlocuiesc cu succes brânza obişnuită. Există mai multe sortimente, iar pentru început poţi să o încerci pe cea afumată pentru că va fi mai puţin ciudată la gust până când te obişnuieşti cu ea.
Ingrediente
- tofu fărâmiţat
- curry
- ceapă
- ardei
- ciuperci
- pătrunjel verde sau spanac.
Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei. Se presară peste ea praf de curry pentru a-i da o savoare şi se lasă puţin la călit (5 minute), amestecând-o des cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi puţină ceapă şi ardei, ambele tocate mărunt şi se mai lasă la călit încă 5 minute până se îmbină aromele. Opţional poţi să adaugi câteva felii de ciuperci şi verdeaţă.
5. Terci de ovăz cu cacao, unt de arahide şi banană - în locul cerealelor dulci cu lapte
Asigură un conţinut ridicat de fibre, carbohidraţi şi proteine din untul de arahide.
Ingrediente
- o cană cu lapte vegetal (soia, orez, ovăz, cocos, migdale)
- 4-5 linguri cu fulgi de ovăz
- 1 linguriţă cu cacao
- 1 banană
- gem/dulceaţă/nuci/seminţe/fructe.
Pune o cană cu lapte vegetal într-o cratiţă, adaugă 4 linguri cu fulgi de ovăz şi 1 linguriţă cu cacao, lăsând să fiarbă un minut la foc mic. Pisează o banană cu furculiţa şi amestecă în terciul de ovăz. Deasupra se poate orna cu gem de cireşe amare sau cu dulceaţă/nuci/seminţe/fructe proaspete.
Posteaza comentariu