Postul Crăciunului: 5 idei de mic dejun care respectă tradiţia

4. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei - în locul omletei obişnuite


Tofu sau brânza din soia are un conţinut ridicat de proteine care înlocuiesc cu succes brânza obişnuită. Există mai multe sortimente, iar pentru început poţi să o încerci pe cea afumată pentru că va fi mai puţin ciudată la gust până când te obişnuieşti cu ea.

Ingrediente
  • tofu fărâmiţat
  • curry
  • ceapă
  • ardei
  • ciuperci
  • pătrunjel verde sau spanac.

Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei.
Se presară peste ea praf de curry pentru a-i da o savoare şi se lasă puţin la călit (5 minute), amestecând-o des cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi puţină ceapă şi ardei, ambele tocate mărunt şi se mai lasă la călit încă 5 minute până se îmbină aromele. Opţional poţi să adaugi câteva felii de ciuperci şi verdeaţă.


5. Terci de ovăz cu cacao, unt de arahide şi banană - în locul cerealelor dulci cu lapte


Asigură un conţinut ridicat de fibre, carbohidraţi şi proteine din untul de arahide.

Ingrediente
  • o cană cu lapte vegetal (soia, orez, ovăz, cocos, migdale)
  • 4-5 linguri cu fulgi de ovăz
  • 1 linguriţă cu cacao
  • 1 banană
  • gem/dulceaţă/nuci/seminţe/fructe.

Pune o cană cu lapte vegetal într-o cratiţă, adaugă 4 linguri cu fulgi de ovăz şi 1 linguriţă cu cacao, lăsând să fiarbă un minut la foc mic.
Pisează o banană cu furculiţa şi amestecă în terciul de ovăz. Deasupra se poate orna cu gem de cireşe amare sau cu dulceaţă/nuci/seminţe/fructe proaspete.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod