Pe langa faptul ca ofera substante nutritive esentiale, echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor, patrunjelul:
- ajuta splina si stomacul, imbunatatind astfel digestia;
- ajuta ficatul, hranind astfel sangele si fluidele corpului;
- ajuta rinichii, uterul si are efect benefic asupra glandelor suprarenale.
Continutul sporit de vitamina C, beta caroten, vitamina B12, clorofila si acizi grasi esentiali fac din patrunjel un aliment intaritor pentru imunitate. Deci, daca doresti sa iti intaresti sistemul imunitar atunci patrunjelul este solutia.
Substante nutritive
Beneficiile terapeutice
Treceti "testul patrunjelului"!
Cum sa consumam patrunjelul?
Informatiile au fost preluate din cartea "Hrana vie pentru sanatate -12 supralimente naturale pentru intarirea sanatatii" editia a 2-a, de Dr. Gillian McKeith, trad: Ioana Maria Diaconu, Bucuresti, Curtea Veche Publishing, 2007 www.curteaveche.ro
Comentarii (6)
Este un articol interesant, foarte folositor. Multumesc
Patrunjelul este alimentul vietii, este unul din cele 5 alimente esentiale.
Chestiuni cu adevarat interesante si bine de stiut de oricine isi doreste o sanatate de fier si o viata lunga.
Foarte interesant. As dori cat mai multe informatii asemanatoare.
O leguma dupa ce este preparata isi pierde din vitamine/proteine/etc. Cum am putea patrunjelul crud cand are un gust naspa.. :| Aveti idee de feluri de mancare cu patrunjel crud? :D
Este foarte bun articolul. Dar mai multe informatii si despre consumul lui, in stare naturala? In mancare? Este o diferenta, prin fierbere isi pierde din calitatile sale.
Posteaza comentariu