Cum să faci ou în avocado la cuptor?
Practic vei face ochiuri într-un mod sănătos fără să le prăjeşti în ulei, iar în plus ele vor fi învelite de miezul cremos al unui avocado. Pentru a face acest preparat ai nevoie de:
- avocado, tăiat în jumătate
- ou
- sare de mare
- piper
- sos iute (opţional)
- bacon (opţional).
- Se taie un avocado în două şi se scobeşte puţin din miezul fiecărei jumătăţi.
- Dacă vrei să obţii un preparat picant, pune în fiecare scobitură câteva picături de tabasco sau dintr-un alt sos picant preferat.
- Apoi se sparge oul şi se pune în scobitura lăsată de sâmburele de avocado, presărând peste el sare şi piper negru proaspăt măcinat.
- Se aşază jumătăţile de avocado cu ou într-un vas termorezistent şi de dimensiuni potrivite, după care se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute până când obţii consistenţa dorită a gălbenuşului.
- Acest preparat se poate face şi pe aragaz, dacă foloseşti o tigaie înaltă stropită în prealabil cu puţin ulei şi pe care să o acoperi cu un capac.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!
Posteaza comentariu