3. Iaurtul din lapte de capră şi oaie: mai mult calciu
Ambele sortimente reprezintă o alternativă bună pentru persoanele care sunt alergice la laptele de vacă. Spre deosebire de iaurtul din lapte de vacă, sortimentele preparate din lapte de capră şi oaie au un conţinut mai mare de calciu: 240 de miligrame de calciu spre deosebire de 150 miligrame de calciu în 100 de grame de iaurt din lapte de vacă.
Însă ele pot să aibă un conţinut ridicat de grăsimi! Optează pentru iaurtul de capră degresat, deoarece are doar 42 de calorii la 100 de grame de produs.
4. Iaurtul din nucă de cocos: o mulţime de vitamine
Este preparat din nucă de cocos proaspătă şi răzuită, după care se recurge la acelaşi procedeu de fermentare folosit pentru laptele obişnuit. Iaurtul de cocos este foarte apreciat de către nutriţionişti şi persoanele care nu doresc/nu pot să consume lactate obişnuite. Acesta vine cu o bogăţie de nutrienţi, mult mai diverşi decât iaurtul din lapte obişnuit: fibre, vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6 şi minerale precum fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor.
Ce trebuie să ştii este că iaurtul din cocos are un conţinut mai mare de grăsime: 19 grame de grăsime la 100 de grame de produs, din care 17 grame sunt grăsimi saturate (nu este recomandat ca femeile să consume mai mult de 20 de grame de grăsimi saturate pe zi). Însă, un lucru bun legat de aceste grăsimi din nuca de cocos este faptul că se deosebesc de grăsimile saturate din lactate şi carne prin faptul că sunt metabolizate mai rapid şi nu se depun atât de uşor.
5. Iaurtul din soia: mai puţine calorii şi grăsimi
Iaurtul preparat din lapte de soia fermentat este util pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză. De asemenea, are un conţinut ridicat de izoflavoni care au un efect benefic la nivel hormonal. Iaurtul din soia are cel mai sărac conţinut caloric şi cele mai puţine grăsimi: 46 de calorii şi 2,6 grame la 100 de grame de produs. Însă, este o sursă bună de calciu şi proteine.
Posteaza comentariu