Micul dejun care reglează glicemia: Trucul cu care să-ți începi sănătos ziua

Trecerea de la un mic dejun dulce la unul cu produse sărate este o modalitate de a evita fluctuațiile glicemiei.
Produsele sarate includ, de regula, mai multe grasimi sanatoase, fibre si proteine decat cele dulci.

Exista atatea informatii despre alimentatia sanatoasa, incat este surprinzator ca foarte multi oameni se dovedesc neglijenti in privinta dietei si ajung sa sufere de afectiuni metabolice care puteau fi evitate. Statistica nu minte: doar 12,5% dintre americani sunt considerati sanatosi din punct de vedere metabolic si, din pacate, situatia se inrautateste de la an la an si in Romania.

Metabolismul sanatos este complex si poate fi optimizat in numeroase moduri, de la caz la caz.
Medicul Casey Means, absolventa a Universitatii Stanford si cofondatoare a platformei de sanatate Levels, a impartasit pentru Mind Body Green un truc simplu pentru un mic dejun care echilibreaza nivelul zaharului in sange de la primele ore ale zilei. Ea prezinta si cativa inlocuitori hranitori pentru produsele consumate de obicei la micul dejun.

Retete pentru echilibrarea glicemiei


Means este de acord ca micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, mai ales pentru un metabolism sanatos. „Cred ca micul dejun este masa-cheie pe care m-as concentra pentru a o optimiza daca as fi incepatoare in acest domeniu al echilibrarii glicemiei.
Si cea mai importanta miscare este trecerea de la un mic dejun cu dulciuri la unul usor sarat. Acesta e unul dintre cele mai bune trucuri”, a spus ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod