3. Mănânci covrigi sau produse de patiserie
Făina albă generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie. Prin urmare, optând pentru covrigi sau orice alte produse de patiserie/panificaţie nu vei avea energie şi nici nu vei rezista fără gustări nesănătoase până la masa de prânz.
4. Mănânci dulciuri la micul dejun
Nu furnizezi niciun element nutritiv corpului, doar calorii goale şi o tonă de zahăr rafinat care nu are cum să-ţi dea o stare de bine pe termen lung. Efectul de energie este doar unul de moment, după care vei fi lipsită de energie pe tot parcursul zilei. Să-ţi începi ziua cu dulciuri este unul dintre cele mai proaste obiceiuri care îţi poate distruge toată ziua. Mai mult, acest obicei te face mai vulnerabil în faţa tentaţiilor culinare, deoarece senzaţia de foame va fi una foarte intensă până la masa de prânz, iar riscul de a face alegeri nesănătoase şi bogate în calorii este unul foarte mare. Aşa că ar fi de preferat să optezi pentru un mic dejun echilibrat şi sănătos care să-ţi ofere energie până la masa de prânz.
5. Mănânci prea puţin la micul dejun
Potrivit specialiştilor, micul dejun nu trebuie să consiste doar în iaurt grecesc cu câteva fructe în el. Ca să fie săţios şi să-ţi confere energie, micul dejun trebuie să conţină proteine, fibre, carbohidraţi complecşi şi grăsimi sănătoase. De exemplu, adaugă pe lângă iaurtul grecesc care conţien proteine şi fructele care conţin fibre şi câteva nuci/seminţe crude care aduc grăsimi sănătoase şi fulgi de ovăz pentru carbohidraţi complecşi.
Posteaza comentariu