Ca să nu îţi îngreunezi situaţia, iată câteva sugestii care te pot ajuta să faci alegerile cele mai bune şi să ştii ce să mănânci în zilele de post:
Meniu de post. Ce să mănânci la micul dejun
Dacă nu mai ştii ce să mănânci la micul dejun în zilele de post, poţi să optezi pentru următoarele variante:- toast cu unt de arahide;
- lipie umplută cu tofu, boabe de fasole şi salată;
- salată cu năut, măsline, roşii şi pătrunjel;
- pâine prăjită cu avocado şi castraveţi;
- pâine prăjită cu hummus şi pastă de măsline kalamata (tapenadă);
- pâine prăjită cu humus, avocado şi roşii;
- terci de ovăz cu lapte vegetal, fructe şi unt de arahide;
- pateu vegetal de năut (humus), linte sau fasole boabe cu salată de crudităţi;
- omletă din tofu, ciuperci, ceapă şi pătrunjel;
- budincă de chia cu lapte vegetal şi fructe.
Meniu de post. Ce să mănânci la prânz
- humus cu ciuperci;
- humus cu avocado şi lipie;
- piure de mazăre cu quinoa/orez;
- supă-cremă;
- salată de năut, fasole boabe şi fasole verdeţuri;
- salată de linte cu fasole verde;
- chifteluţe de legume/năut/linte la cuptor cu salată de rucola;
- salată caldă de orez, năut, ardei şi ceapă;
- tocăniţă de năut cu curry alături de orez fiert.
Meniu de post. Ce să mănânci la cină
- paste cu avocado şi ciuperci;
- supă-cremă de linte/mazăre/morcovi/roşii/broccoli;
- platou cu legume şi humus/fasole bătută/piure de mazăre;
- ghiveci de legume;
- pacheţele de primăvară cu orez/tăiţei din orez, legume, verdeţuri şi sos de arahide;
- tocăniţă de linte roşie cu curry;
- ciupercuţe la cuptor;
- paste cu sos de roşii şi ciuperci;
- salată de quinoa/mei cu fasole boabe şi avocado;
- paste cu sos de roşii şi năut.
Variante de gustări dulci
- 4 curmale umplute cu unt de arahide;
- 2 pătrăţele de ciocolată neagră de post;
- 4-5 smochine uscate;
- fructe proaspete;
- un pumn mic de stafide;
- rondele din orez expandat cu unt de arahide şi banane;
- 4-5 prune uscate;
- un măr cu o lingură de unt de arahide;
- cacao cu lapte vegetal de soia, orez, migdale;
- dulciuri raw vegane.
Variante de gustări sărate
- 5-6 măsline verzi;
- 2 linguri de hummus cu felii de legume crude (morcovi, ardei, castraveţi, ţelină apio);
- zacuscă pe o felie de pâine integrală;
- nuci şi seminţe crude (un pumn mic);
- o felie de pâine integrală cu un sfert de avocado şi sare de mare;
- fasole bătută cu pâine integrală sau legume crude.
Urmăreşte şi galeria cu reţete de post pentru a descoperi singură mai multe combinaţii care te pot inspira să ai o alimentaţie diversificată şi simplă în zilele în care nu mănânci de dulce!
Posteaza comentariu