Reguli de combinare
1. Sucul de fructe foarte dulci se poate combina cu cel de fructe mai putin acide;
2. Sucul de fructe cu aciditate mare se combina cu cel de fructe mai putin acide si cu legumele fructifere;
3. Sucul de fructe mai putin acide se combina cu cel de fructe dulci sau cu aciditate ridicata;
4. Sucul de legume fructifere se combina cu cel de fructe acide sau legume frunzoase;
5. Sucul de legume frunzoase se combina cu cel de legume fructifere sau radacinoase;
6. Sucul de legume radacinoase se combina cu cel de legume frunzoase.
O alerege atenta a combinatiei pe care o poti face cu un anumit fruct sau leguma pe care o vrei in sucul tau este foarte importanta. De exemplu, sucurile de morcovi, castraveti, varza sunt excelente in tratarea astmului, artritei si a bolilor de piele, iar cel de portocale poate agrava simptomele acestor afectiuni enumerate; castravetele contine potasiu si magneziu si imbunatateste aspectul pielii; ghimbirul usureaza si imbunatateste digestia; patrunjelul este o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti care protejeaza inima, inhiba formarea tumorilor (in special la nivelul plamanilor), ajuta la oxigenarea creierului si imbunatateste memoria; spanacul detoxifica sangele si este excelent in combinatie cu morcovii.
De aceea este bine sa ai un ghid cu diverse afectiuni si legumele/fructele recomandate pentru afectiunea respectiva.
Comentarii (1)
Un articol scris la modul general de nespecialisti, ce nu ajuta nimanui. Exemplu afirmatia de mai jos este incorecta caci... nu insulina se reduce ci glicemia! "Unele sucuri contin ingrediente naturale cu proprietati medicinale, hormoni vegetali si substante antibiotice: de exemplu, fasolea verde reduce secretia de insulina, iar ...."
Posteaza comentariu