Legatura clinica
Daca nu consumati indeajuns de multe alimente alcaline (bogate in magneziu, calciu si potasiu), cum sunt germenii proaspteti, fructele proaspete, legumele, salatele si meiul, puteti cauza aciditatea stomacala. Atunci cand organismul are prea multa aciditatea, ofera un teren fertil pentru bolile cronice si acute. Tulburarile rinichilor, ale ficatului si ale glandelor suprarenale, o dieta neadecvata, obezitatea, stresul si toixicitatea pot produce acidoza. Stresul, zaharul, produsele de origine animala, lactatele, ouale, si chiar prea multe cereale cum ar fi graul, pot avea ca efect cresterea acididatii organismului.
Cand intra in procesul metabolic, aceste produse alimentare produc cantitati mari de clor si toxine. Simptomele acidozei pot include: ulcere gastrice, insomnie, dureri de cap, gaze, balonare, scaune urat mirositoare, retentia apei, artrita si alte probleme de sanatate mai grave, cum ar fi cancerul si bolile de inima.
Intr-un organism cu grad crescut de aciditate exista un exces de ioni de hidrogen care se combina cu oxigenul pentru a forma apa. Acest hidrogen in exces consuma oxigenul organismului. Pe scurt, un deficit de oxigen determina distrugerea si moartea celulelor, producand acidoza. Cu cat sistemul este mai acid, cu atat le este mai greu amortizoarelor biochimice sa mentina echilibrul acido-bazic din sange. O consecinta mai grava a aciditatii este faptul ca determina calciul sa paraseasca oasele, eliminandu-se prin urina; astfel de afectiuni creaza conditii favorabile pentru boli ca osteoporoza si degradarea oaselor.
Acidul in exces poate, de asemenea, sa fie depozitat in tesuturi cauzand in cele din urma artrita. Germenii proaspeti, in special meiul incoltit, au proprietati alcaline; ei distrug acizii.
Comentarii (7)
Am inceput sa folosesc germenii de plante si pot spune ca simt deja o imbunatatire a sanatatii. nu sufar de nicio boala dar de cand consum germeni, ma simt mult mai bine. ii prefer pe cei de ridichi, schinduf, linte, lucerna si naut. Se pot prepara in casa daca ai timp, semintele necesare si nu te plictisesti sa ii faci. Mai sunt si anumite tipuri de germeni care nu imi ies. Acestia ii iau de la cora sau real.
Cultivarea germenilor acasa presupune un timp de 10 minute/zi, iar in ceea ce priveste prospetimea, sunt net superiori fata de cei din comert cu valori nutritive mult mai ridicate. Mai nou, se gasesc si seminte de germinat bio pe http://www.paradisulverde.com impreuna cu recipientul special pentru germinat (germinator) si cu instructiuni de folosire.
am incercat si eu germenii de la billa si cora, la Cora fiind mai multe sortimente si sunt buni , iar eu ma simt mai bine de cand ii folosesc
germenii sunt corpusculi foarte mici care in conditii favorabile se dezvolta si da nastere unei noi vietati
Germeni proaspeti am gasit in Bucuresti la Billa si la Cora. nu sunt scumpi iar calitatea e ok.
Nu e neaparata nevoie sa cumperi germeni gata crescuti. Germenii se pot creste foarte usor din seminte. Trebuiesc udate de doua ori pe zi. Mai multe detalii gasesti la un distribuitor de seminte pentru germeni (eu am gasit la QUARK). Ei au seminte speciale, obtinute din culturi certificate bio.
de unde cumparam acesti germeni din ce magazine?
Posteaza comentariu