Cu totii deja stim ca un dejun bogat ne ajuta sa nu ne supraalimentam in restul zilei. Insa, cercetatorii au demonstrat ca faina de ovaz este mai buna pentru micul dejun decat alte alimente, aceasta fiind de 2 ori mai satioaasa decat muesli sau decat faina alba. De asemenea, faina de ovaz este bogata in fibre si este indicata in dieta fara grasimi, deoarece numarul ridicat de fibre poate bloca organismul sa mai absoarba grasimi.
Vestea cea mai buna este aceea ca timpul de pregatire este acelasi, atat pentru un mic dejun traditional, cat si pentru unul care are la baza faina de ovaz.
Acum nu iti mai ramane decat sa compari cele 2 posibilitatiti!
Daca te intrebi cu ce anume poti sa combini faina de ovaz, iata si cateva solutii cu putine calorii:
Zaharul brun
Indulcitor natural care nu contine foarte multe calorii; 2 lingurite cu zahar brun avand 23 calorii, 0 grasimi, 6 g sahar si 0 g fibre.
Afinele
Proaspete sau congelate, acestea sunt bogate in antioxidanti si fibre; 1/2 pahar cu afine are 42 calorii, 0 g grasimi, 7 g zahar si 2 g fibre.
Merisoarele
Te protejeaza de infectia urinara si de gingivita; 1/4 pahar cu merisoare contine 92 calorii, 0 g grasimi, 20 g zahar si 2 g fibre.
Migdalele
Crocante, cu un continut bogat in calciu; 1/4 pahar cu migdale contine 164 calorii, 14 g grasimi, 1 g zahar, 3 g fibre si 70 mg calciu.
Stafide
Usor de digerat si cu un continut bogat in antioxidanti; 1/4 pahar are 123 calorii, 0 g grasimi, 24 g zahar si 1,5 g fibre.
Seminte de in
Extrem de benefice pentru inima, deoarece contin omega-3; intr-o lingura de seminte se gasesc 37 de calorii, 3 g grasimi, 0 g zahar si 2 g fibre.