Dietele distrug kilogramele in plus, dar si sanatatea noastra?
Iata cateva motive:
1. Restrictionarea severa a alimentelor trezeste o mai mare pofta de mancare
Este un motiv pentru care majoritatea dietelor sunt tinute mai putin de 72 de ore. Foamea este un imbold primordial al omului, aceasta fiind cea mai puternica motivatie pentru supravietuire.
2. Dieta este un plan artificial diferit de stilul tau de viata
Noua carte de dieta are sute de pagini de diete speciale pe care nu vrei sa le gatesti. Insa, dieta iti spune sa pregatesti toate acele retete, iar serviciul te solicita foarte mult si nu ai timp. Ce este de facut: se renunta la dieta si se manca sanatos?
3. Dieta este o solutie temporara pentru o problema permanenta
Industria dietele scoate un profit anual imens numai prin convingerea oamenilor sa urmeze o dieta pentru cateva saptamani sau luni pentru ca persoana respectiva sa isi savelze problemele emotionale care dau pofta de mancare, consumul alimentelor pentru un motiv gresit sau al acelora care nu sunt nutrivite. Odata ce dieta s-a terminat, kilogramelel revin la loc, deoarece grijile si problemele sunt inca acolo. Primul pas catre succes este sa te gandesti ca nu mergi intr-o calatorie gratis. Daca pierzi din greutate cu ajutorul unei diete stricte, intotdeauna, vei plati mai tarziu.
4. Dieta nu tine cont de ceea ce iti place sau nu
Daca dieta iti prescrie sa mananci supa de varza, iar tie nu-ti place varza, esti intr-o adevarata problema. Sau daca dieta te orienteaza catre alimente bogate in proteine si organismul tau nu digera usor proteinele, iar esti in probleme. Chiar este nevoie sa mananci intr-un mod artificial, care iti aduce durere si suferinta?
5. O singura dieta nu se potriveste tuturora
Esti unic/a. Diferite persoane au nevoie de diferite cantitati de proteine, carbohidrati si grasimi pentru a se simti la performanta maxima. Nicio dieta nu iti poate garanta ca te vei simti bine in timp ce o urmezi, niciun nutritionist nu iti poate spune ce te face sa te simti energica si echilibrata. Acea persoana esti numai tu.
6. Pofta este adevarata
Organismul ravneste la ceva dintr-un motiv anume. Acestea sunt adevarate, organismul pofteste la lucruri de care are nevoie, cum este apa, dar sunt si pofte care survin in urma unor cauze psihologice. Nu este greu sa te antrenezi pentru a recunoste diferentele si actele corespunzatoare.
7. Dietele scot la iveala sentimentele de pedeapsa si pierdere
Aspectele psihologice ale dietelor pot fi devastatoare, deoarece adesea sunt folosire ca o autotortura, care iti produce numai sentimente negative si care iti inrautateste starea de spirit.
8. Dietele pun accentul numai pe mamcare
Punand accentul numai pe mancare ne face sa credem ca mancarea este solutia problemelor, iar daca vei schimba alimentele vei avea o silueta asa cum ti-ai dorit. Aceasta afirmatie nu este adevarata, numai in schimbarea conduite se afla cheia unei siluete zvelte.
9. Dietele ne promit mai putine kilograme, nu mai putine grasimi
Cu ajutorul unei dietele severe cantitatea de grasimi se poate micsora considerabil, dar trebuie sa ai in vedere ca este o schimbare temporara asupra cantitatii de grasimi care ajunge in trupul tau. Dietele de lunga durata, dar si o sanatate de fier are nevoie de putine grasimi. Este adevarat ca aceasta dieta nu te va ajuta sa slabesti rapid, intre trebuie sa fii sigura ca ceea ce ai dat jos nu mai pui niciodata pe tine.
10. Dietele aduc noi probleme si le agraveaza pe cele deja existente
Daca esti preocupata de greutatea si de sanatatea ta, nu ai nevoie de noi probleme. Majoritatea dietelor cauzeaza oboseala, scad energia, alunga somnul, produc depresie si stres. Cine are nevoie de asa ceva mai ales cand o dieta nu rezolva aceasta problema pentru totdeauna. Cel mai bun indicator ca manaci ceea ce trebuie este sa te simti tu bine.
© Copyright:
10 motive pentru care nu slabesti!
La fiecare 100 de diete, una iti va mentine silueta si dupa 5 ani, iar aceasta va purta marca pierderii permanente a kilogramelor in plus si este data de o comunitate medicala. Potrivit cercetatorilor, dietele actuale dupa perioade mai lungi de folosire vin cu kilograme in plus.
Comentarii (8)
Pentru a pastra o greutate normala pe termen lung trebuie sa mancati atatea calorii cat poate sa arda corpul dvs.Din toate cate putin. Eu am reusit. Succes.
Am 55 de ani si 110 kg la 168cm inaltime, de la 30 de ani am o problema cu regimurile de slabit si pot spune acum, dupa atatia ani, ca secretul este schimbarea radicala a stilului de viata si in primul rind a modului cum abordezi mancatul, ca moment important in cursul unei zile. Problema adevarata este sa-ti elimini definitiv din alimentatie produsele care stii ca ingrasa; mai concret, sa te educi astfel incit sa poti rezista in fata unui tort apetisant, atunci cand esti invitata la o masa si sa mananci la acea masa doar ceea ce stii ca ai voie; ai nevoie de multa vointa si motivatie, iar eu nu am avut. Succes !
Toata lumea pare sa se lupte cu kilograme. Unii sa le dea jos altii sa le puna. Eu nu-mi doresc nici una nici alta... mi-as dori doar sa ma poata fotografia cineva privirea si zambetul, implinirea si satisfactia atunci cand ma uit la copiii mei... si atunci as fi inca odata convinsa ca sunt perfecta. Vizualizati-va in posturi luminoase, zambind, razand, imbratisand pe cineva drag si veti vedea ca sunteti incredibil de frumoase si va veti da seama ca in imaginile respective nu v-ati vazut decat fata luminoasa si ati simtit caldura imbratisarii... asta suntem noi, interiorul nostru. Sa traim in armonie cu el, sa traim sanatos si sigur vom ramane frumoase.
Este foarte adevarat ce se spune despre drasticele diete. Sunt benefice pe moment dar dupa ceva timp kilogramele se depun din nou. Ceea ce trebuie luat in seama este aceeea ca nu trebuie tinut o dieta ca sa slabesti sau sa te intreti, ci trebuie sa iti schimbi modul de viata de a manca... o dieta se tine cred ar trebui sa se tina mereu, nu o saptamana, o luna sau o perioada delimita.
Mesajul trebuie sa fie altul: obezitatea este un real pericol pentru sanatate. Trebuie sa te simti si sa arati bine.
Draga doamna, varsta, hormonii si ce alte motive gasiti nu au nicio legatura cu kilogramele in plus pe care la aveti si le pastrati ! Ma intreb cate ore de gimnastica practicati saptamanal? Avand in vedere ca sunteti la menopauza si osteoporoza pandeste e bine sa va faceti timp si sa mergeti la o sala sau sa practicati ceva sport la domiciliu! Daca doresti sa slabesti, poti!!! Va doresc tuturor sanatate, vointa si rezultate pe masura eforturilor facute de voi!!! Era sa uit! Eu am 45 de ani, 3 copii si 54 de kg. La 26 de ani aveam 78 de kg si 2 copii. E ce zici ? Am 1,56 de cm.
Eu am avut 62 kg intre 20 si 42 de ani, si am doi copii, dupa aceasta varsta, odata cu intrarea in perioada de menopauza am pierdut controlul, am luat 10 kg in citeva luni si de atunci ma lupt cu ele, de cum ma lupt mai tare, organismul se revolta si mai iau un kg....daca sunt relaxata si nu sunt prea atenta- eventual si in concediu -pot sa mai dau jos 1-2 kg...am incercat tot ce am auzit...e vorba de virsta, de hormoni....am incercat cu diete, cu produse naturiste, cu produse hofigal...nu merge nimic ! Va doresc sanatate !
Dieta aduce mari probleme cu stomacul itit cade parul si esti tare nervos pe cei din jurul tau o spun din propria experienta. cel mai bine e sa mananci sanatos, mai putine grasimi si fara paine.
Posteaza comentariu