Ce efecte secundare apar când mănânci roșii?
1. Arsuri stomacale
Roșiile sunt alimente foarte acide, ceea ce le face, probabil, să provoace arsuri la stomac. Acestea conțin acid malic și citric și pot determina stomacul să producă acid gastric în exces. Când volumul acidului crește, acesta este forțat să meargă în esofag, cauzând acest efect advers. De fapt, chiar și roșiile gătite provoacă această problemă. Roșiile pot agrava simptomele refluxului gastroesofagian.
2. Efecte adverse ale consumului de roșii: Alergii și infecții
Alergiile la roșii apar cel mai adesea imediat după consumarea fructelor. Acestea includ urticarie, erupții cutanate, eczeme, tuse, strănuturi, senzație de mâncărime la nivelul gâtului, umflarea feței, a gurii și a limbii.
Roșiile conțin un compus numit histamină, care poate provoca anumite reacții alergice. Roșiile pot provoca, de asemenea, dermatită de contact, caz în care apar mâncărimi și pielea se umflă după atingerea roșiilor. 3. Probleme la rinichi
Persoanele cu boli avansate la rinichi trebuie să limiteze consumul de potasiu, iar roșiile au un conținut bogat din aceste minerale. Persoanele cu afecțiuni renale severe trebuie, de asemenea, să scadă consumul de roșii, deoarece acestea conțin multă apă.
Nivelurile ridicate de potasiu din sânge, care reprezintă una dintre cauzele bolilor renale, ar putea fi evitat prin eliminarea roșiilor sau a sosului de roșii din dietă. Sosul de tomate are un conținut bogat de oxalat.4. Sindromul colonului iritabil
Tomatele, din cauza cojii și semințelor, pot reprezenta cauza sindromului colonului iritabil. Iar dacă suferi deja de această condiție, roșiile pot duce și la apariția balonării. Roșiile sunt și unul dintre cei mai frecvenți alergeni alimentari care pot cauza probleme intestinale.
5. Efecte adverse ale consumului de roșii: Diaree
Diareea poate apărea la persoanele care suferă de intoleranță la roșii. Roșiile sunt grase și acide, de aceea fiind nevoie să le eviți în timpul diareei.
Conform unui raport al Universității din Minnesota, roșiile pot fi sursa unui organism numit salmonela, care provoacă diaree.6. Probleme urinare
Alimentele acide cum sunt roșiile pot irita vezica și pot duce la probleme urinare. Tomatele pot provoca, de asemenea, cistită în anumite cazuri, adică o afecțiune care se manifestă sub forma unei senzații de arsură la nivelul vezicii.
Comentarii (1)
rosia coapta nu ne face rau, este la limita ph. acid cu cel alcalin. Consumul de bulion in cantitate de peste una lingura/zi ne poate provoca o aciditate marita, ca urmare a fierberii sucului de rosii, pana cand scade cu 400%, adica, in vasul de fierbere pui 10 kg.de suc de rosii si prin vierbere indelungata raman doar 2 ,5 kg. de bulion. Acesta este foarte greu pentru digestie, deoarece este foarte acid; practic se digera mai greu decat carnea. Chiar daca consumi alimente acide, insa masticarea lor timp indelungat, pana ajung in gura o pasta semilichida si cu gust dulceag, ele practic devin alcaline sau cel mult usor acide. Aciditatea alimentelor( toata proteina animala, alimentele procesate termic, alimentele fermentate, bauturile carbogazoase ) se poate reduce prin : mastigatie indelungata( vezi mai sus ), deoarece in gura se face un amestec cu saliva noastra, care contine multe enzime pentru digestie.. Saliva este la granita aciditatii cu alcalinitatea. Marin Crutescu
Posteaza comentariu