Dr. Oz: Detoxifierea de weekend. Sfaturile specialistului




La cină: Supă de legume (5 porţii)


Ingrediente:
  • 2 cepe roşii;
  • 2 beţe de ţelină;
  • 1 bulb de fenicul;
  • 2 linguriţe seminţe de chimen;
  • 2 linguriţe sare;
  • piper;
  • 1 cană ciuperci shiitake;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 varză mică;
  • 2 litri de apă;
  • 2 linguriţe boia;
  • 2 linguri oregano;
  • pătrunjel proaspăt.

Preparare: Spală, curăţă şi mărunţeşte toate ingredientele, în afară de pătrunjel. Când supa începe să fiarbă, redu focul la mic şi lasă sub capac încă o jumătate de oră. Mai târziu poţi să bei o cană cu zeamă de varză acră.



Reguli de bază în aceste două zile


  • Nu ai voie să mănânci după ora 7 seara;
  • Pune în apa din cadă sare amară şi relaxează-te câteva minute în fiecare seară în apa caldă. Te ajută să elimini toxinele şi să-ţi relaxezi musculatura;
  • Bea în fiecare seară înainte de culcare un ceai din rădăcină de păpădie. Stimulează ficatul să elimine toxinele;
  • Afinele şi murele ajută ficatul să elimine toxinele. Foloseşte-le pentru smoothie;
  • Ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă care stimulează o enzimă responsabilă cu detoxifierea ficatului.
    Foloseşte-l pentru salate sau supă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod