Dr. Oz: Cum scapi de dependenţa de zahăr în doar 28 de zile

Creierul are nevoie de aproximativ patru săptămâni ca să scape de obiceiurile nesănătoase şi să se obişnuiască cu un nou stil de alimentaţie.

Potrivit celebrului Dr. Oz, cheia succesului ca să scapi de obiceiurile nesănătoase este aceea de a le înlocui treptat cu obiceiuri alimentare sănătoase. Astfel, că prin intermediul unui program de patru săptămână, Dr. Oz te invaţă cum să scapi de dependenţa de zahăr, inamicul numărul unu al sănătăţii.

Cantitatea de zahăr consumată în zilele noastre este una imensă, iar organismul nostru nu este conceput să reziste la o asemenea "avalanşă". În special pentru că vorbim despre zahărul alb rafinat pe care îl găsim în majoritatea produselor procesate, atât dulci cât şi sărate.

Zahărul rafinat îşi pierde toţi nutrienţii în urma proceselor la care este supus. Prin acest proces, în compoziţia zahărului se formează şi alte substanţe dăunătoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic, favorizând apariţia celor mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat.

S-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului.

Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea sa "Nu hrăni cancerul!"

Aşadar, ai toate motivele ca să încerci să reduci cât mai mult cantitatea de zahăr consumată. Iată cum îţi propune Dr. Oz ca să scapi de dependeţa de zahăr cu ajutorul unul plan conceput pentru patru săptămână!

Prima săptămână: detoxifierea - Nu trebuie să sari niciodată peste micul dejun


Acesta trebuie să conţină proteine şi fibre, nicidecum produse dulci care conţin zahăr.

În prima săptămână poţi să consumi puţin zahăr, însă trebuie să fii atentă la alegerile pe care le faci.

De exemplu, Dr. Oz vorbeşte despre cerealele dulci din comerţ pe care trebuie să le eviţi. Acestea conţin de la bun început o cantitate mare de zahăr. Dr. Oz susţine că este de preferat să cumperi cerealele integrale fără zahăr la care poţi să adaugi o linguriţă de miere sau fructe uscate atunci când le consumi cu lapte.

De asemenea, celelalte mese pe care le ai pe parcursul zilei este de preferat să nu conţină o cantitate mare de zahăr, ci mai bine să adaugi tu puţină miere de albine sau zahăr nerafinat sau de cocos.

A doua săptămână: Atenţie la zahărul ascuns!


Multe produse la care nu te aştepţi pot să conţină zahăr. Fii atentă la etichetă!

Aici vorbim despre pâinea albă, maioneza, sosurile pentru paste, untul de arahide, ketchup-ul şi multe alte produse care intră la categoria dulciuri. De asemenea, trebuie să fii atentă la produsele etichetate ca având o cantitate mică de grăsimi "low-fat", avertizează Dr.

Oz. Pentru a substitui grăsimile extrase, producătorii adaugă adesea o cantitate mai mare de zahăr în ele, susţine expertul.

Citeşte de fiecare dată eticheta produsului pe care-l cumperi. Dr. Oz spune să fii atentă la cuvintele care se termină în "oză", cum ar fi dextroză, fructoză, maltoză şi la cele care se termină în "ol" cum ar fi sorbitol. Toate acestea sunt substanţe care vin să substituie absenţa grăsimilor, însă nu sunt sănătoase.

A treia săptămână: Găseşte alternative sănătoase la zahărul rafinat


Dr. Oz nu recomandă consumul îndulcitorilor artificiali, prin urmare nu aceasta este soluţia perfectă. În loc să foloseşti zahărul alb rafinat poţi să îndulceşti cafeaua cu o linguriţă de miere de albine, sirop de agave, zahăr de cocos sau extract de stevia (care are zero calorii).

A patra săptămână: Găseşte combinaţii care să-ţi incite papilele gustative!


De exemplu, Dr. Oz îţi recomandă ca în loc să adaugi zahăr în cafeaua de dimineaţă, să pui puţină scorţişoară sau ghimbir.

Astfel, vei aduce ceva nou, papilele gustative vor recepta acest gust şi poţi să te bucuri la fel de mult de acea cafea după care tânjeşti dimineaţa. Dar fără să-i adaugi 2-3 linguriţe de zahăr ca să o simţi perfectă pentru gustul tău.

De asemenea, în loc să alegi dulciurile rafinate din comerţ, prepară alternative sănătoase acasă sau rezumă-te la a consuma fructe proaspete pentru a-ţi satisface pofta de dulce.

Încearcă să schimbi treptat obiceiurile pe care le ai pentru că ele contează pentru sănătatea ta. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 17 Nov 2014, 15:33
    o solutie

    Eu m am chinuit multi ani sa mi revin din dependenta de zahar si singurul lucru care m a ajutat a fost un grup de autosuport, tulburari alimentare anonimi. Nu am putut sa fac asta de una singura…

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod