Semnificaţia acestor simptome este una mult mai profundă, după cum explică specialistul şi are legătură cu un stil de alimentaţie dezechilibrat.
Alimentaţia nesănătoasă generează simptome care pot fi confundate cu foamea
Potrivit specialistului, atunci când te hrăneşti prost cu alimente care nu au nicio valoare nutriţională corpul trece te avertizează generând aceste simptome pe care toată lumea le asociază cu senzaţia de foame. Însă, aceste semne sunt rezultatul unei diete dezechilibrate şi sărace în nutrienţi, spune Dr.
Explicaţia este simplă. După cum spune specialistul, atunci când nu consumi hrană nutritivă şi bogată în antioxidanţi, corpul nu poate elimina substanţele toxice, astfel că apar aceste simptome de disconfort pe care le asociem cu foamea. "Când corpul intră în faza de regenerare a celulelor va încerca să scape de substanţele toxice, lucru care generează simptome de disconfort. Pentru a scăpa de ele multe persoane aleg să mănânce, asociind aceste simptome cu senzaţia de foame.Astfel ajungi să consumi mai multe calorii decât are nevoie corpul tău", spune Dr.Fuhrman.
Astfel că este bine să nu te laşi înşelată de aceste simptome false şi să înveţi să recunoşti adevăratele semne pe care organismul ţi le trimite atunci când are nevoie de hrană.
1. Foamea nu se simte în stomac, ci în gât şi piept
Potrivit specialistului, senzaţia de foame se simte în gât sau piept, nicidecum în stomac. Primul semn care anunţă senzaţia de foame se resimte în gât acolo unde înghiţi, urcă sub bărbie şi coboară în piept, explică specialistul.
2. Gustul pronunţat
Cu cât consumi mai multe alimente procesate, fast-food şi dulciuri cu atât papilele tale gustative devin la insensibile la gust. Ele vor reacţiona numai la acele alimente exagerat de dulci, sărate sau prăjeli, necesitând şi mai multe asemenea alimente pentru a satisface poftele. Dr. Fuhrman susţine că după ce renunţi la aceste alimente nesănătoase, papilele gustative devin mai sensibile la gustul natural al alimentelor sănătoase şi te vei bucura de aroma lor pe care o resimţi la adevărata ei intensitate. Astfel vei ştii cât să mănânci şi când să te opreşti, fără să ai tot soiul de pofte culinare după masă.
3. Excesul de salivă
Când îţi este cu adevărat foame, glandele digestive şi enzimele se pregătesc pentru a digera hrana şi te confrunţi cu un exces de salivă în gură. Acesta este un semnal care te atenţionează că îţi este cu adevărat foame.
Posteaza comentariu