4. Germenii/vlăstarii de broccoli
Un pumn mic de germeni de broccoli consumat zilnic are un efect benefic asupra corpului şi scade riscul de inflamaţii. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel crescut de colesterolul generează diverse reacţii inflamatorii în corp, cu efect negativ asupra inimii.
5. Afinele
Sunt considerate un superaliment, datorită efectelor benefice pe care le aduc pentru corp. Consumă zilnic un pumn mic de afine (proaspete sau congelate), deoarece protejează ficatul de boli şi scad nivelul colesterolului.
6. Peştele
Carnea de peşte gras, în special somon, macrou, hering, sardine, anşoa, scade nivelul colesterolului rău şi creşte nivelul colesterolului bun. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte previne formarea cheagurilor de sânge şi menţine în limite normale tensiunea arteriale, prevenind astfel bolile de inimă.
Posteaza comentariu