3. Limitează consumul grăsimilor rele!
Alimentele grase şi prăjite îngreunează foarte mult digestia, favorizând apariţia diverselor probleme intestinale. Ca să scapi de probleme ar fi de preferat să limitezi consumul snacks-urilor şi a dulciurilor din comerţ, înlocuieşte untul cu uleiul de măsline, consumă mai puţine lactate şi citeşte cu atenţie eticheta produselor pe care le cumperi din supermarket.
În schimb, poţi să consumi grăsimile bune care se regăsesc în avocado, măsline, uleiul de măsline, ton, macrou, somon, sardine, hering, anşoa şi nuci.
4. Încearcă probioticele
Acestea au un efect benefic asupra digestiei atunci când sunt consumate cu regularitate. Acestea sunt bacteriile bune care reglează digestia şi normalizează tranzitul intestinal. Consumă alimente bogate în probiotice şi ia un supliment alimentar timp de două săptămâni pentru a constata rezultatele.
Cele mai bune surse de probiotice
- iaurt, chefir, brânzeturi;
- varza murată;
- sos de soia fermentat (miso);
- microalge (spirulina, chlorella);
- alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare.
5. Nu te grăbi când mănânci
Un aspect important care te poate ajuta să scapi de disconfortul digetiv este acela de a nu lua masa în grabă. Mestecând încet vei ajuta corpul să digere mai uşor, absorbind astfel nutrienţii esenţiali şi vei fii conştientă mai rapid de senzaţia de saţietate care te împiedică să faci excese culinare.
De asemenea, este indicat să nu mănânci în faţa televizorului sau a calculatorului, deoarece vei fi mereu tentată să mănânci mai mult fără să conştientizezi acest lucru.
Posteaza comentariu