Pielea ta are nevoie de protecţie împotriva radiaţiilor solare, deoarece acestea se numără printre factorii de risc principali care favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Pe lângă efectul oferit de cremele cu factor de protecţie solară, celebrul Dr. Oz susţine că există anumite alimente pe care atunci când le consumăm oferă corpului substanţe care-l feresc de efectele nocive ale soarelui.
Prin expunerea prelungită la soare, în orele nerecomandate de medicii dermatologi, îţi expui pielea îmbătrânirii premature şi unui risc foarte mare de apariţie a problemelor dermatologice, inclusiv a cancerului de piele.
1. Ceaiul verde
Un studiu recent apărut în publicaţia British Journal of Nutrition arată că prin consumul a două ceşti de ceai verde pe zi se reduce semnificativ riscul de a suferi arsuri solare în urma expunerii prelungite la soare. Efectul protector este oferit de antioxidanţii care se regăsesc din belşug în acest tip de ceai şi pătrunde prin piele, ajuntând la neutralizarea radicalilor liberi.
Un alt ceai care are un conţinut şi mai ridicat de antioxidanţi este cel alb . Consumă-l şi pe acesta pentru a beneficia de efectele lui protectoare.
2. Peştele
Macroul, somonul, heringul, anşoa şi sardinele sunt
bogate în acizi graşi omega-3 care au un puternic efect antiiflamator.
Odată ce sunt ingerate în corp, grăsimile bune protejează pielea de
arsurile solare. Alte surse de omega-3 sunt: uleiul de măsline presat la
rece, avocado, nucile şi seminţele de in.
Include în meniul tău
aceste ingrediente pentru a beneficia de efectul lor protector! Este
recomandat să consumi săptămânal 2-3 porţii de peşte preparat la cuptor
sau pe grătar.
Posteaza comentariu