Cum să faci diferenţa între grăsimile bune şi cele rele?
Toate grăsimile de origine animală sunt saturate, fiind considerate de specialişti ca fiind rele şi responsabile pentru creşterea colesterolului LDL (rău). Adică produsele lactate, carnea grasă şi ouăle consumate în cantităţi exagerate dăunează organismului, deoarece conţin o cantitate mare de grăsimi saturate. De asemenea, grăsimi rele se găsesc şi în dulciurile din comerţ, dar şi în snacks-uri, produse de pariserie, biscuiţi şi covrigei de toate soiurile.
În schimb, grăsimile nesaturale, adică cele bune, trebuie consumate cu regularitate, deoarece nu îngraşă şi protejează corpul de boli.
Potrivit celebrului Dr. Oz există câteva grăsimi sănătoase pe care le poţi consuma fără grijă în fiecare zi:
1. Avocado
Un sfert de avocado înseamnă o porţie pe care o poţi consuma la una dintre mesele principale împreună cu alt preparat. Gustul şi consistenţa sa îl fac să fie versatil, astfel că-l poţi folosi în loc de unt, în sandvişuri, in salate şi să faci supe cremoase reci sau diverse sosuri pentru paste.
Potrivit specialistului, avocado are un conţinut bogat în grăsimi mononesaturate care favorizează o absorbţie mai bună a antioxidanţilor, cum ar fi betacarotenul şi licopenul.
2. Uleiul de măsline presat la rece
Foloseşte 2 linguri pentru o salată, aceasta fiind o porţie normală. Uleiul de măsline are grăsimi mononesaturate care reduc riscul de a suferi de boli de inimă, favorizând scăderea nivelului de colesterol rău.
De asemenea, datorită grăsimilor sănătoase, uleiul de măsline te ajută să menţii un nivel optim al glicemiei în sânge şi este potrivit pentru persoanele care suferă de diabet.
Posteaza comentariu