Iată care sunt recomandările specialistului pentru micul dejun, prânz şi cină:
1. Micul dejun
Nivelul zahărului în sânge este scăzut dimineaţa, în special dacă ai consumat seara carbohidraţi şi dulciuri. De asemenea, un nivel scăzut al glicemiei apare şi atunci când nu mănânci nimic la micul dejun. Starea de somnolenţă şi slăbiciune va apărea foarte rapid dacă sari peste micul dejun, susţine Dr. Oz.
Specialistul recomandă la micul dejun carbohidraţi complecşi care au un indice glicemic scăzut şi prin urmare generează o creştere lentă a zahărului în sânge. Dr. Oz îţi recomandă ca la micul dejun să optezi pentru:
- terci de ovăz
- pâine prăjită integrală
- cartofi dulci
- legume care conţin amidon.
2. Masa de prânz
Dacă rămâi fără chef şi lipsă de concentrare după masa de prânz înseamnă că nivelul de zahăr este mult prea ridicat, susţine Dr. Oz.În general, mesele bogate în carbohidraţi rafinaţi sunt răspunzătoare de aceste stări cu care te confrunţi. Potrivit specialistului, o porţie mică de proteine o dată la 3-4 ore te poate ajuta să scapi de aceste simptome. Proteinele sunt absorbite lent şi ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, susţine specialistul.
Cele mai bune alimente care te ajută să asiguri o doză de proteine sunt:
- 1 ceaşcă cu iaurt grecesc
- 1 ou fiert tare
- 1 ceaşcă cu quinoa fiartă
- 2 linguri cu unt de arahide
- 80 de grame de pui la grătar sau piept de curcan.
3. Cina
Trebuie să fie o masă uşoară şi care nu te va împiedica să ai un somn odihnitor. Ca să dormi bine şi să ai energie maximă în ziua următoare este important să iei cina cu 2-3 ore înainte de a te pune la somn. De asemenea, ar fi de preferat să eviţi dulciurile seara.
Optează pentru proteine şi multe legume la masa de seară. Iar dacă ai poftă de ceva dulce după masa de seară, Dr. Oz îţi propune să optezi pentru un fruct (măr, pară, banană, afine, caise, portocale).
Posteaza comentariu