Dr. Oz: 10 alimente la care nu te-ai fi gândit că sunt bogate în vitamina C

Cătina este de 10 ori mai bogată decât citricele. Descoperă şi alte surse în afară de portocale şi lămâi!
Există mult mai multe surse de vitamina C, în afară de portocale şi lămâi pe care le ştim cu toţii. Chiar dacă erai convinsă că portocalele au foarte multă vitamina C, cercetările arată că pătrunjelul sau cătina sunt cu mult mai bogate în această vitamină.

Iată care sunt sursele neaşteptate de vitamina C

1. Cătina

Fructul de cătină conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele.


2. Ardeiul roşu

Un ardei roşu conţine 152 de miligrame de vitamina C. Ca să faci o comparaţie, trebuie să ştii că o portocală conţine aproximativ 100 miligrame de vitamina C.
 


3. Căpşunile congelate

O cană cu căpşuni congelate aduce aproximativ 105,6 miligrame de vitamina C. Apelează cu încredere la ele atunci când nu le găseşti în stare proaspătă.


4. Broccoli

O cană cu broccoli gătit conţine 101 miligrame de vitamina C.


5. Papaya

Un fruct de papaya conţine 185 de miligrame de vitamina C.


6.Varza

O cană cu varză gătită conţine 89 de miligrame de vitamina C.


7.Kiwi

Fructele kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. De asemenea, acesta mai conţine toate tipurile de fibră, ceea ce ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.
Două fructe de kiwi aduc 141 de miligrame de vitamina C.


8.Măceşele

Fructele roşii ale măceşului sunt indicate mai ales în sezonul rece, aducând un aport însemnat de vitamina C care apără organismul de răceli şi întăresc imunitatea. Acestea sunt "campioane" la vitamina C şi conţin licopen, o substanţă care previne oxidarea celulelor.


9. Coacăzele negre

Coacăzele negre sunt o sursă foarte bogată de vitamina C, cu o concentraţie de patru ori mai mare decât cea din portocale.



10. Pătrunjelul

Conţine mult betacaroten, vitaminele K şi B12, calciu, fier, fosfor şi de 4 ori mai multă vitamină C decât citricele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod