Uleiul de măsline extravirgin este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce asupra organismului. Află de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană, ce boli pot fi tratate cu ulei de măsline!
Uleiul de măsline se obţine din fructele arborelui de măslin recoltate începând din luna noiembrie până în decembrie.
Consumul cu moderaţie, regulat, de ulei de măsline extravirgin poate avea următoarele efecte benefice asupra sănătăţii, tratând diferite afectiuni:
1. Previne formarea ateroamelor (depunerea colesterolului pe artere şi înfundarea lor) şi scade riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare şi a efectelor acestora;
2. Ameliorează presiunea arterială la bolnavii hipertensivi;
3. Ameliorează disfuncţiile generate de diabetul zaharat;
4. Ameliorează activitatea cognitivă;
5. Ameliorează efectele unor boli neurologice (depresii) sau neurodegenerative (Alzheimer);
6. Este un aliment cu puternic efect vermifug, indicat copiilor şi persoanelor debilitate şi cu un sistem imunitar slăbit;
7. Este un laxativ blând, util în stările de constipaţie;
8. Atenuează efectele otrăvirii cu ciuperci toxice;
9. Are efect colecistokinetic, drenând vezica biliară leneşă;
10. Ameliorează ulcerul gastric;
11. Conţine antioxidanţi puternici polifenolici şi tocoferolici (vit. E) extrem de utili în prevenirea apariţiei stresului oxidativ prin anihilarea radicalilor liberi (ROS). Previne astfel apariţia statusului proinflamator sistemic pe fondul căruia evoluează maladiile cronice (diabet, cardiovasculare, neurologice – neurodegenerative, cancerele).
12. Previne cancerul de sân prin inhibarea unor gene răspunzătoare de apariţia maladiei;
13. Are efect analgezic natural, atenuând durerea;
14. Poate fi utilizat şi extern pentru masaje, împotriva căderii părului, gute.
Comentarii (12)
Buna ziua, uleiul de masline de 1 gr deja nu mai este ulei presat la rece.Apoi pretul de 10 roni /l nu indica un uleid e calitate si sa va povestesc de ce..un litru de ulei se obtine din 8-10 kg de masline,masline ce costa intre 30-50 centi/kg,apo se adauga cheltuieli de prersare,ambalare,etichetare ,transport...deci un ulei natural,presat la rece,nefiltrat, cu aciditate de pana la 0,8 grade nu poate costa sub 7 euro,in situatia fericita in care il achizitionati de la mici producatori.https://www.facebook.com/uleidemaslinemequinenzan
Pe aceasta pagina puteti obtine mai multe informatii direct de la cultivatorii de masline ,din provincia Aragon,Spania.
daca este ulei de masline pur direct de la taran si are o aciditate pina in 1% se poate bea fara probleme , se stie ca grecii consuna cel putin de un litru de ulei de masline pe luna der consumul este mult mai mare , aveti grija ce ulei cumparati .eu foarte greu reusesc sa produc un ulei de masline cu adevarat bun in zona Delfi si Kerkira cunoscuta sub numele de Corfu , atentie si la pret deoarece ceea ce este sub 40 ron este cu aciditate ceea ce inseamna ca il putem pune numai la salate se va simtii mult mai greu dar nu si la mincare sau cum il mananca grecii pur si simplu cu paine. pt informatii ; 0757.159.270
se pare ca e bun si pentru hipertensiune. trebuie sa evitam si sa prevenim hipertensiunea. sora mea a ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov cu diagnosticul neasteptat de nimeni de infarct miocardic.se pare ca din cauza stilului de viata pe care il ducea in acea perioada si datorita faptului ca nu a dat atentie tensiunii cu valori mult mai mari decat de obicei. A avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni
Ala nu e ulei de masline , e ulei de pomace,adica ce se mai poate stoarce din masline dupa a 2 presare + alti adititvi .Nu va lasati prostiti de eticheta !
SUNT CASATORİTA IN TURCİA.LA TOT PASUL ESTE ULEİ DE MASLİNE,İEFTİN.AM IMBALONARİ Şİ CİRCULATİA SINGELUİ FOARTE PROASTA.FUMEZ(NU MULT,CAM 10 TİGARİ Şİ SUBTİRİ).PROBLEMA AİCİ EST UMİDİTATE-A FOARTE MARE Şİ ORGANİSMUL INCA NU SA ADAPTAT LA MINCARE-A DE AİCİ,CU TOATE CA SUNT 12ANİ DE CIND MA AFLU AİCİ.CUM POT CONSUMA.ULEİUL DE MASLİNE.VA MULTUMÖESC.
poate folosit in locul fiecarui alt ulei, in cantitati moderat; trebuie verificat la cumparare si gradul de oxidere ce trebuie sa apara pe eticheta la vanzare ( nu mai mult de0,8% ); imbuteliat in sticla opaca (inchisa la culoare)nu rezista mai mult de 2 ani;recomandat sa fie cumparat in bidoane metalice;uleiul de calitate trebuie preparat la rece ;eu personal nu cunosc si nu inteleg ce inseamna extravirgin; exista oameni are fac cure de ulei band lingura de ulei dimineta pe stomacul gol - cunosc personal se spune ca face bine; eu folosec numai ulei de masline preparat la rece.
Atentie la falsuri! Locuiesc in Italia si aici cam toata lumea spune ca tot ce este in magazin( in Italia) la mai putin de 10 euro/litru nu este ulei extravergine di oliva, indiferent de metoda de obtinere.
Pentru toti care doresc sa faca o cura cu ulei de masline si se gandesc, cum e firesc la pret, va vand un pont, la magazinele Profi (fara sa fac reclama) il gasiti cu 10 lei/kg, este ulei cu denumirea magazinului. Spor la consumat si sanatate!
Pai eu va zic ce am facut eu;In fiecare dimineata, timp de 10 zile, am inghitit cate o lingurita de ulei de masline , bineinteles pt a-mi drena vezica biliara lenesa, care imi cam da de furca. Am obtinut asta si pe langa, am observat si reglarea scaunului, imbunatatirea aspectului pielii si a parului.Ca am castigat si alte beneficii dupa cum scrie mai sus.. asta e partea a doua.... Oricum n-am pierdut nimic si nici nu m-a afectat. Va doresc multa sanatate.
E chiar panaceu? La ce este contraindicat??Bun la toate!!! Din ce salarii, ce pensii??
Da,stim ca uleiul de masline extravirgin este sanatos...asteptam de la acest articol cateva sfaturi cum este bine sa-l folosim..ex.ce cantitate/zi,sau cum este mai eficient de consumat in nenumaratele boil amintite de dr.Mencini.
Cat si cum sa -l consumam? as dori informatii.. Multumesc.
Posteaza comentariu