3. Guacamole
Vedetă în bucătăria bazată pe avocado este, desigur, guacamole, o idee uşor de realizat şi cu care nu dai greş nici la ocazii speciale. Dacă v-am convins să consumaţi mai des avocado, puteţi încerca această reţetă care este foarte simplu de realizat şi se poate condimenta în fel şi chip. Dacă nu aţi mâncat până acum avocado, va veţi îndrăgosti de gustul său divin mai ales când este preparat astfel.
Ingrediente:
- 5 avocado (trebuie încercat înainte de a-l cumpăra – dacă e moale la pipăit înseamnă că e copt şi e exact ce trebuie)
- 1 roşie
- 1/2 lămâie
- 1 ceapă roşie (sau ceapă verde)
- 5 căţei de usturoi
- sare, piper şi boia de ardei / praf de chilli dacă vreţi să fie mai picant.
Mod de preparare:
Curăţaţi avocado şi tăiaţi-l în cuburi mari. Bucăţile de avocado se pasează împreună cu usturoiul într-un blender sau cu ajutorul unui mixer.
Tăiaţi roşia cubuleţe mici şi o adăugaţi amestecului pasat. Apoi ceapa roşie tăiată fin, sarea, piperul şi celelalte condimente după gust. Amestecaţi totul cu sucul pe care îl obţineţi de la jumătatea de lămâie.
Se serveşte rece, cu nachos sau felii de pâine neagră şi e un preparat care poate fi adăugat lângă foarte multe feluri de mâncare (mai puţin vegetariene): omletă, burgeri, fripturi, supe etc.
Pentru mai multe reţete delicioase cu legume, vă aştept pe catalinagrama.com, unde v-am mai pregătit astăzi salată caldă cu spanac şi orez asiatic.
Posteaza comentariu