De ce sa consumi otet de mere?

Otetul de mere este un ingredient care da savoare mai multor mancaruri. Putini stiu insa ca el are numeroase proprietati curative. Afla care sunt acestea!

De secole, otetul de mere a fost folosit ca un remediu natural pentru diverse afectiuni, dar si ca adjuvant pentru pierderea in greutate si diminuarea colesterolului. Intrucat pastreaza proprietatile fructelor din care este obtinut, contine magneziu, fier, fosfor, fluor, potasiu si vitamina C si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si, de asemenea, protejeaza arterele si previne bolile reumatice.

Cel mai bun otet de mere este cel natural care se obtine din fructe taiate felii si care au fost lasate sa fermenteze. Otetul de mere natural contine minerale si enzime pe care cel din din comert este posibil sa nu le aiba din cauza procesului prin care a fost fabricat. De aceea, specialistii recomanda otetul facut in casa care are un nivel al ph-ului cuprins intre 5 si 7.


Ce beneficii iti aduce otetul de mere?

Potrivit Homeremediesweb.com, otetul de mere este un antibiotic natural care trateaza eficient infectiile, fara a avea insa efectele adverse pe care le dau, de regula, medicamentele.

Alte beneficii:

  • echilibreaza nivelul colesterolului;
  • previne intoxicatiile alimentare;
  • trateaza anumite probleme ale pielii, precum acneea;
  • ajuta impotriva alergiilor;
  • previne oboseala musculara dupa efectuarea excitiilor fizice;
  • intareste sistemul imunitar;
  • ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus;
  • imbunatateste digestia si te scapa de constipatie;
  • combate respiratia urat mirositoare;
  • amelioreaza simptomele artritei si gutei;
  • previne formarea pietrelor la rinichi si aparitia infectiilor urinare.


Cateva remedii naturiste

Otetul de mere poate fi folosit ca remediu pentru:

Pierderea in greutate
In ceea ce priveste acest aspect, exista mai multe teorii. Unii specialisti spun ca otetul de mere accelereaza metabolismul, in timp ce altii sugereaza ca pierderea in greutate se realizeaza datorita faptului ca arde caloriile. mai multi nutritionisti cred ca daca se combina administrarea vitaminei B6 si a lecitinei cu otetul de mere, kilogramele se vor pierde mult mai repede.
Se pot pune 2 linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa si se bea continutul inainte de fiecare masa, sau, cate putin, pe tot parcursul zilei. Atentie insa, remediul acesta nu tine loc de dieta. Regimul alimentar corespunzator trebuie de asemenea, urmat. Daca te hotarasti sa urmezi o dieta in care sa incluzi si acest remediu, cel mai bine ar fi sa te adresezi unui medic nutritionist. O dieta personalizata si recomandarile de rigoare sunt cele mai sigure si vor da rezultatele pe care le doresti.

Reumatism
Se amesteca o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere si se ia de trei ori pe zi, timp de trei luni. Anumite substante din otetul de mere incetinesc procesele de imbatranire a cartilajelor si a epiteliilor. De asemenea, otetul este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare articulare.

Insomnie
Se amesteca 2 lingurite de miere cu 2 lingurite de oteti de mere, se adauga putina apa si se bea inainte de a merge la culcare.

Diabet
Otetul de mere este recomandat diabeticilor deoarece normalizeaza valorile glicemiei.
Amesteca 2 linguri de otet de mere cu un varf de cutit de sare, apoi pune lichidul intr-un pahar cu apa. Bea continutul inaintea fiecarei mese.

Constipatie
Se pun 2 linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa si se bea de trei ori pe zi, inainte de masa. Daca nu iti place gustul, poti adauga otetul in suc de mere sau de struguri.

Halena (respiratia urat mirositoare)
Pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, dilueaza 1/2 de lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si fa gargara cu acest amestec timp de 10 secunde.

Migrene
Frictioneaza-ti tamplele cu otet de mere, daca te supara durerile de cap. O alta metoda este inspirarea vaporilor de otet dintr-un vas care contine acest lichid.

Imbatranirea prematura a pielii
Se face un amestec din suc de ceapa si otet de mere si se maseaza zonele afectate, timp de sase saptamani, in fiecare seara. Otetul ofera suplete pielii si previne aparitia infectiilor si a dermatozelor.

Matreata
Clateste-ti parul dupa fiecare spalare cu otet de mere si apa pentru a scapa de matreata si a avea un par matasos si sanatos.

Celulita
Prepara un amestec din 3 parti de otet de mere si o parte ulei de masaj.
Aplica Aceasta solutie pe zonele afectate de doua ori pe zi. Masajul te va ajuta sa reduci urmele neplacute ale celulitei.

Oboseala
Masajul energic al intregului corp cu otet de mere, urmat de un dus, te va face sa te simti in forma si mai putin obosita.
    
 
Otetul de mere: masuri de precautie

Folosit cu moderatie, otetul de mere nu are efecte adverse. Otetul nu se consuma ca atare, ci dizolvat cu apa sau suc deoarece poate sa atace smaltul dintilor si sa provoace senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. De asemenea, nu se recomanda folosirea indelugata pentru femeile aflate la menopauza si care prezinta risc de osteoporoza intrucat otetul de mere poate duce la scaderea densitatii osoase si a nivelului de potasiu din organism.