Vinetele sunt originare din India și au fost cultivate prima oară în Evul Mediu în China, apoi în Europa, iar în prezent sunt foarte populare în aproape toate colțurile lumii. Acestea au beneficii uriașe pentru sănătate, conțin vitamine, minerale și nutrienți esențiali pentru organismul nostru.
Aceste legume sunt printre cele mai sănătoase din lume și, chiar dacă gustul amărui le-a conferit o reputație negativă, există numeroase moduri prin care pot fi gătite pentru a căpăta un gust mai savuros. Vinetele conțin foarte multă apă, vitamina C, K, fibre, acid folic, dar au și un conținut scăzut de colesterol sau grăsimi, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru dieta zilnică.
Află câteva motive pentru care să introduci aceste legume în alimentația ta:
Ajută digestia
Vinetele, precum alte legume ca dovleceii sau spanacul, conțin foarte multe fibre dietetice, substanțe necesare într-o dietă echilibrată. Acestea ajută la digestia alimentelor, cât și la funcționarea normală a tractului digestiv și, implicit, la senzația de sațietate.
Fibrele previn constipația și ajută la funcționarea normală a tranzitului intestinal.
Citește continuarea pe Divahair.ro
Posteaza comentariu