Reducerea tensiunii arteriale
În ceea ce priveşte o tensiune arterială ridicată, un aport scăzut de potasiu poate fi la fel de periculos ca un aport ridicat de sodiu. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, strugurii sunt recomandaţi celor cu o tensiune arterială mare pentru combaterea efectelor sodiului asupra corpului.
De asemenea, aportul ridicat de potasiu este asociat cu un risc cu 20 la sută mai mic de a muri, indiferent de cauză.
Alergii
Datorită efectelor antiinflamatoare ale quercetinului, consumul de struguri poate ajuta la atenuarea simptomelor de alergii.
Neuropatia şi retinopatia diabetice
Câteva studii s-au arătat promiţătoare în ceea ce priveşte capacitatea resveratrolului de a proteja împotriva neuropatiei şi a retinopatiei diabetice, condiţii cauzate de un control slab asupra diabetului şi care afectează sever vederea.
Cercetătorii au descoperit şi că resveratrolul este benefic pentru tratarea de Alzheimer, atenuând puseurile şi schimbările de stare asociate cu menopauza şi îmbunătăţind controlul asupra glucozei din sânge.
Recomandări de consum
Strugurii sunt pe piaţă aproximativ tot anul. Cei mai buni sunt cei fermi la atingere şi fără "riduri" şi se păstrează cel mai bine în frigider.
Cel mai bun mod de a mânca strugurii este când sunt proaspeţi. Cele mai multe jeleuri, sucuri şi vinuri au zahăr adăugat, ceea ce înseamnă calorii în plus.
Riscuri
Betablocanţii, un tip de medicaţie prescris cel mai frecvent pentru boli de inimă, pot duce la creşterea nivelului de potasiu din sânge. Produsele cu mult potasiu, cum ar fi bananele, ar trebui consumate cu moderaţie de către cei care iau folosesc betablocanţi.
Consumul ridicat de potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. Dacă rinichii nu sunt capabili de a scoate excesul de potasiu din sânge, acest lucru poate fi fatal.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu